Erdemliler Hareketi 'Mavi Vatan' Için Uzmanlariyla Bir Araya Geliyor

Erdemliler Hareketi Diyarbakir Il Baskani Atilla Kaymaz, “Mavi Vatan” için düzenledigi etkinlikte AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yayci ve gazeteci yazar Ardan Zentürk ile 15 Ocak’ta bir araya gelecek.

Erdemliler Hareketi 'Mavi Vatan' Için Uzmanlariyla Bir Araya Geliyor
Erdemliler Hareketi Diyarbakir Il Baskani Atilla Kaymaz, Mavi Vatan için konunun uzmanlariyla Cegerxwin Kültür Merkezinde bir araya gelecek. Sivil toplum kuruluslarinin bazi özel dönemlerde daha fazla gayret sarf etmeleri gerektigine vurgu yapan Kaymaz, mevzunun vatan oldugu her konuda topyekun kenetlenmek gerektigini vurguladi. Kaymaz, “Tüm sivil toplum kuruluslari zaten siyaset üstü olmak zorunda, tarafsiz olmak zorunda. Bu çerçevede 15 Ocak Cumartesi günü saat 14.30’da kültür merkezinde düzenleyecegimiz bir panelimiz olacak. Bu panelimizin konusu bugün milli bir mücadele içerisinde iken milli bir konuyu halkimiza nakletmek, halkimizin o çerçevede bilinçlendirilmesine katki sunmak, bu konunun uzmanlarini halk ile bulusturmak. Mavi Vatan Akdeniz’i, denizlerimizdeki Misak-i Milli’yi konusacagiz o gün. Bu kritik ve hayati sorunu eski Mavi Vatan’in komutani Doç. Dr. Cihat Yayci Pasa, usta gazeteci yazar Ardan Zentürk ve AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk ile konusacagiz. Bu insanlar özellikle de bu konuyu milli meselelerde tartismaya açan çok derinlemesine takip eden, inceleyen, arastiran sebep ve sonuçlarini ortaya koyan, tirnak içerisinde söylüyorum gerektiginde ilgilileri uyarma noktasinda da tespitlerini paylasan kisilerdir” dedi.

Diyarbakir’da milli mesele Mavi Vatan’i konusmak çok önemli oldugunu belirten Kaymaz, “Biz, bu milli mücadelede elimizi tasin altina koyuyor ve herkesi bu milli mücadelede elini tasin altina koymasini bekliyoruz. Biz burada siyasi parti ayrimi gözetmeksizin, Cumhurbaskaninin yaninda olarak milli mücadeleye destek veren bütün siyasi partilerimizi davet ettik. Bütün kurumlarimizi davet ettik. Bizi yakinen takip edenler bilir ki biz her meselede elimizi tasin altina koyup halkin bilinçlendirilmesi noktasinda paneller, konferanslar düzenleyen bir STK’yiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA