Koç, 'Insan Geçmisi Keskelerle, Gelecegi Ise Acabalarla Yasar'

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Koç, Umudun insanlara yoldas olmasini dileyerek “Anda olmak çölde bir damla suyu yakalamak gibidir. Insan geçmisi keskelerle, gelecegi ise acabalarla yasar. Keskeler ve acabalar arasinda sikisan insan ani kaçiriyor” dedi.

Koç, 'Insan Geçmisi Keskelerle, Gelecegi Ise Acabalarla Yasar'
Düzce Üniversitesi kurumsal radyosu Radyo Düet’te yayinlanan Hayatin Renkleri programina bu hafta Düzce Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Koç konuk oldu. Düzce Üniversitesi Iletisim ve Tanitim Koordinatörü Ögretim Görevlisi Duygu Özdemir Cömert’in üstlendigi programin bu haftaki konusu, “Gelecegi Ana; Ani, Geçmise Mahkum Eden Insanlar” oldu.

Umudun insanlara yoldas olmasini dileyerek sözlerine baslayan Prof. Dr. Mustafa Koç, “Anda olmak çölde bir damla suyu yakalamak gibidir. Insan geçmisi keskelerle, gelecegi ise acabalarla yasar. Keskeler ve acabalar arasinda sikisan insan ani kaçiriyor. Bu sekilde yasayan insan, farkindaligini kaybediyor. Yaprak misali savruluyor. Günümüz insaninin psikolojik yardim almasinin en temel sebeplerinden biri de budur” seklinde konustu.

Insanlarin hatirlamaya daha fazla zaman ve enerji harcadigini dile getiren Prof. Dr. Mustafa Koç, “Bu da çatismaya yol açiyor. Anlamanin az oldugu dönemde çatismalar çok oluyor. Hatirlamaktan daha çok anlamaya odakli olsaydik birçok problemi çözmüs olurduk. Sevmeye, kabullenmeye, deger vermeye ve onaylamaya kendimizden baslamaliyiz. Baskasini kabullenmeyi, kendimizi degistirebilmeyi basarmak çok önemli” dedi.

Insanin en huzurlu oldugu ani, anlasildigini hissettigi an olarak açiklayan Koç, günümüz insaninin anlamaktan ve sorumluluk almaktan korktugunu belirterek anlamanin yolunun, kimin ne hissettigini bilmekten geçtigini ifade etti.

Psikolojik yardimda asil olani, dogru yardimin ne zaman alinmasi gerektigini bilmek seklinde belirten Prof. Dr. Mustafa Koç, bu sorunun cevabini kisinin kendisinin verecegini sözlerine ekledi.

Ögretim Görevlisi Duygu Özdemir Cömert’in sorularini içtenlikle yanitlayan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Koç, sözlerini su cümlelerle noktaladi; “Korkmayin. Kendi olmak harika bir seydir. Bunu hissettiginizde özgürlesirsiniz ve anda olmayi basarirsiniz.”
Kaynak: İHA