İstanbul Valiliği uyardı: Kar yağışı geliyor | İşte SON DAKİKA açıklamasının ayrıntıları

Hava sıcaklıkları düşüyor, kar geliyor... İstanbul Valiliği resmi sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşları uyardı. Son dakika açıklamasına göre 12 Ocak 2022 Çarşamba günü itibariyle kent genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağını duyuruldu. Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre; yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İşte detaylar...

İstanbul Valiliği uyardı: Kar yağışı geliyor | İşte SON DAKİKA açıklamasının ayrıntıları
İstanbul Valiliği uyardı: Kar yağışı geliyor | İşte SON DAKİKA açıklamasının ayrıntıları
İstanbul için beklenen haber geldi. Valiliği 2022 yılının ilk kar yağışı için vatandaşları uyardı. İl genelinde 12 Ocak Çarşamba günü itibariyle sıcaklığın 6 ila 12 derece düşmesi bekleniyor. Sosyal medya hesabından yapılan son dakika açıklamasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan son tahminlere de yer verildi. İşte detaylar...

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN KAR UYARISI

Meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölge genelinde hava sıcaklıklarının yarın (12 Ocak) itibarıyla hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor..

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre;

Bölge genelinde hava sıcaklıklarının yarın (12 Ocak, Çarşamba) itibariyle hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

GENEL DURUM METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Bölge genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 12.01.2022 Çarşamba gününden itibaren Trakya'dan başlayarak bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile 12.01.2022 Çarşamba gününden itibaren yağışların; Bölgemizde Trakya'dan başlayarak bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul Valiliği uyardı: Kar yağışı geliyor | İşte SON DAKİKA açıklamasının ayrıntıları

KAR YAĞIŞI İSTANBUL'U NE ZAMAN TERK EDECEK?

Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul: 12.01.2022 Çarşamba günü hava sıcaklıklarının kuvvetli poyraz ile birlikte hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

13.01.2022 Perşembe günü il genelinde yer yer kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL'DA EN DÜŞÜK / EN YÜKSEK HAVA SICAKLIKLARI:

12 OCAK Çarşamba 3/4,

13 OCAK Perşembe 0/2,

14 OCAK Cuma -1/4,

15 OCAK Cumartesi 1/7,

16 OCAK Pazar 2/7

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir..

36 SAAT BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji'nin ardından AKOM'dan da uyarı geldi. AKOM'dan yapılan açıklamada, 'Çarşamba (Yarın) sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) karla karışık yağmur (sulukar) şeklin görülmesi beklenen yağışların, öğle saatleri itibari ile kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

Yağışın 36 saat boyunca süreceği bildirildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra il genelinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor