Dünyaca Ünlü Kaplica Sular Atinda Kaldi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde yerli ve yabanci turistlerin gözdesi Sultaniye Kaplicalari ve çamur banyolari su altinda kaldi. Ilçede tarim arazileri ve narenciye bahçelerinin yani sira çok sayida sera da su altinda kaldi.

Dünyaca Ünlü Kaplica Sular Atinda Kaldi


Köycegiz ilçesinde yagis nedeniyle Köycegiz Gölü’nün su seviyesi yükseldi. Ilçeye adini veren Köycegiz Gölü’nün güneybati kiyisinda bulunan ve mineral degerleri açisindan Türkiye’nin nadir kaplicalarindan biri oldugu belirtilen Sultaniye Kaplicalari, gölün tasmasi ile su altinda kaldi. Kaplicalarda bulunan belediye tesisleri ve çamur banyosu suyla kaplandi. Ilçe merkezinde de Köycegiz Gölü’nün yagislarla beraber tasmasiyla, göl kenarinda bulunan bazi isletmelerin esyalari da sular altinda kaldi.

Köycegiz Belediye Baskani Kamil Ceylan taskinlari yerinde inceledi. Köycegiz Belediyesi ekiplerinin bölgede çalismalara devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA