Genç Avukati Öldüren Süphelinin Savunmasi Ortaya Çikti

Avukat Dilara Yildiz’i silahla öldüren ve çikarildigi mahkemece tutuklanan eski nisanlisi Oktay Dönmez hakimlikteki sorgusunda, “Elimi belime atip havaya 2 el ates etmeyi düsünüyordum. O anda Dilara panikledi, ben de cinnet geçirdim ve ne oldugunu anlayamadim” dedi.

Genç Avukati Öldüren Süphelinin Savunmasi Ortaya Çikti
Tuzla’da 29 yasindaki avukat Dilara Yildiz’i silahla vurarak öldüren eski nisanlisi Oktay Dönmez (29), çikarildigi mahkemece “tasarlayarak öldürme”, “silahla yagmaya tesebbüs”, “silahla cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Süpheli Oktay Dönmez’in mahkemedeki savunmasi ortaya çikti. Süpheli savunmasinda, Dilara Yildiz’in kendisini ölümle tehdit ettigini öne sürerek, “Maktül tarafindan nisanli oldugumuz süre boyunca maddi ve manevi olarak kullanildim. Hatta bunu bana söyledi.

Tasarlayarak öldürme kastim olsaydi maktul eve geldiginde öldürürdüm. Öldürme kastim yoktu. Üvey babamdan dolayi annem ve biz tehdit aliyorduk. Bundan dolayi silah tasiyordum” dedi.

Savunmasinin devaminda, “Yagma kastim olsaydi eve geldiginde de zorla senet imzalatirdim. Kendisini zorla alikoymadim. Kendisiyle birlikte el ele evden çiktik. Yemek yemeye gittik. Ben 3 aydir psikiyatrik tedavi görüyorum. Algilama yeteneklerim zayifladi. Nisanli oldugumuz süre boyunca almis oldugu para ve altinlari vermedi. Ben bu süreçte maktul tarafindan sürekli kullanildim ve tahrik altinda kaldim. Maktul ile yemege gittigimizde maddi zararlarimi senet ile kendisinden alacaktim. Kendisi de senet verecegini kabul etti” ifadelerini kullandi.

Mekana gittiklerinde 2 tane mafya kilikli adamin yanlarina geldigini anlatan süpheli, “Bu adamlarin silahli oldugunu düsündüm. Karsimda oturan genç adam ayaga kalkinca bana sikacagini düsündüm. Elimi belime atip havaya 2 el ates etmeyi düsünüyordum. O anda Dilara panikledi, ben de cinnet geçirdim ve ne oldugunu anlayamadim. Dilara’nin yerde yattigini ve polislerin bana silah dogrulttugunu gördüm” dedi.

Kaynak: İHA