Antalya-Konya Karayolunda Kar Kalinligi 50 Santimetreye Ulasti

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi devam ediyor. Kar kalinligi 50 santimetreye ulasirken, Karayollari ekipleri is makinalariyla temizleme çalismalarini sürdürüyor.

Antalya-Konya Karayolunda Kar Kalinligi 50 Santimetreye Ulasti
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki- Seydisehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde cumartesi gece saatlerinde baslayan ve araliklarla yagan kar yagisi devam ediyor. Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren kar yagisi Akseki’nin Püser Bogazi mevkiinden itibaren etkili oluyor. Bölgede kar kalinligi yer yer 40-50 santimetreye ulasirken, saat 15.00 itibari ile tedbir amaçli tirlarin geçisine izin verilmiyor. Akseki Bölge Trafik ekipleri kar yagisinin etkili olmasi nedeni ile uzun araçlari dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

Akseki Bölge Trafik ve Karayollari ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarinda bulundurmalarini istedi.

Öte yandan Akseki’nin yüksek kesimlerinde bulunan kirsal mahallelerde de kar yagisi nedeni ile mahalle yollarini da açmak için Antalya Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan çalisma yapildigi bildirildi.

Kaynak: İHA