Yildizdagi'nda Kayak Severler Karin Tadina Vardi

Sivas Yildizdagi Kis Sporlari Turizm Merkezi’nde sezon açilisina özel hazirlanan programlar renkli görüntüler olusturdu.

Yildizdagi'nda Kayak Severler Karin Tadina Vardi
Türkiye’nin en genç, en ekonomik ve en çok tercih edilen kayak merkezi olan Yildizdagi Kis Sporlari Turizm Merkezi, her seviyedeki pistleri ile 7’den 70’e tüm kayak severlere ev sahipligi yapiyor. Sivas’a 58 kilo metre mesafede bulunan kayak merkezi düzenlenen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu. Gece kayaginda isikli snowboard ve mesaleli kayak sovu ilgiyle izledi. Kayakçilarin gösteri sirasinda açtiklari dev Türk bayragi izleyenlerden yogun alkis aldi.

Kayakçilar arasindaki Sivas Valisi Salih Ayhan, birçok alanda oldugu gibi kayaktaki yetenegi ve performansi ile dikkat çekti. Çok sayida kisi soguga ragmen gece konserinde hem müzik ziyafeti çekti hem de kar üzerinde oynayarak eglendi. Kar üzerinde çekilen halay da görülmeye degerdi.

Birçok kayak merkezinde bu özellik yok

Vali Ayhan, Türkiye’deki birçok kayak merkezinde gece kayagi imkani bulunmadigini belirterek, "Sivas’imizin yildizi Yildiz Daginda sezon açilisini yaptik. Üniversite ögrencilerimizle, KYK’dan gelen misafirlerimizle, Gençlik Sporumuzun sporculari ve diger kulüplerimizin sporculariyla, misafirlerimizle güzel bir havada güzel bir atmosferde sezonun açilisini gerçeklestirdik. Insallah 15 gün sonra daha da gövde gösterisi seklinde daha güzel bir açilis yapacagiz ama bu sezon açilisi olmus oldu. Gördügünüz gibi çocuklarimizla evlatlarimiz ile birlikte al bayragimizla birlikte, mesalelerle bir inis gerçeklestirmis olduk. Biz herkesi buraya davet ediyoruz. Yildiz Dagi her yil üstüne biraz daha koyarak iyi bir noktaya geliyor. Bu sene yogun bir etkinlik yapacagiz. Güzel bir gün gün güzel bir aksam. Gece kayagimizda var gördügünüz gibi. Türkiye’nin birçok kayak merkezinde böyle bir imkan yoktur. Sivas’imizin en modern en genç en ekonomik kayak merkezi olmasinin altinda yatan birçok sebepten de birisi gece kayaginin olmasi. Yildizdagi misafirlerini bekliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA