Meriç Nehri'nde Taskin Alarmi Açiklamasi Köy Halki Kayikla Geziyor

Edirne’de Meriç ve Ergene Nehirlerinin birlestigi köylerde birçok tarim arazisi su altinda kaldi. Su seviyesinin yükseldigi alanlarda kayikla gezen köy halki saskinligini gizleyemedi.

Meriç Nehri'nde Taskin Alarmi Açiklamasi Köy Halki Kayikla Geziyor


Kirklareli’nin Lüleburgaz ve Bababeski ilçeleriyle, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde son günlerde etkili olan saganak nedeniyle ilçelerden geçen Ergene Nehri yatagindan tasmis ve tarim arazileri su altinda kalmisti. Bulgaristan’da da son günlerde etkili olan saganak yagislar nedeniyle kaynagini Bulgaristan’dan alan ve Edirne’den de geçerek Saros Körfezi’ne dökülen Meriç Nehri’nin su seviyesinde de artis yasaniyor. Ergene Nehri ile Meriç Nehri’nin birlestigi Ipsala ilçesinde DSI. 11. Bölge Müdürlügü tarafindan turuncu alarm verildi.



DSI’nin Ipsala ilçesinde bulunan debi ölçüm istasyonunun verilerine göre, pazartesi günü 356 metreküp/saniye ölçülen debi bugün itibariyle 1210 metreküp/saniyeye yükseldi. Ergene ve Meriç Nehri’nin birlestigi alanda bulunan tarim arazileri su altinda kaldi. Su seviyesinin yükseldigi alanlarda kayikla gezen köy halki, saskinligini gizleyemedi.
Kaynak: İHA