Bu Kursta 7'Den 70'E Herkes Baglama Ögreniyor

Samsun’da açilan baglama kursunda 7’den 70’e herkes baglama ögreniyor.

Bu Kursta 7'Den 70'E Herkes Baglama Ögreniyor
Pandemi nedeniyle ara verilen baglama kurslari Samsun Ilkadim Halk Egitim Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak tekrar basladi.

Ev hanimlarindan saglik çalisanlarina, ögretmenlerden emeklilere kadar birçok farkli görevi bulunan kisilerin katildigi baglama kursu yogun ilgi görüyor. Yetiskin vatandaslarin adeta baglama ile sov yaptigi kurslarda çalinan parçalar dinleyenlerin kulaklarinin pasini siliyor. Kurslar sayesinde ayrica kuruldugu günden bugüne kadar güzel sanatlar lisesine 13, üniversiteye ise 10 ögrenci yerlestirildi.

"Özellikle ev hanimlarinin yogun bir ilgisi var"

Baglama kursu hakkinda bilgi veren Ilkadim Halk Egitim Merkezi Sanat Akademi Sorumlu Müdürü Ali Riza Gündogdu, "2019 yilinda kurulan akademi bu yil 350 kisiyle egitim hayatina basladi.

Tabii ki daha sonra korona salgininda kurslarimiza ara verildi.

2021 yili Kasim ayinda kurslar yeniden basladi.

Kurslarimiza su anda 250 ögrencimizle devam ediyoruz. Keman, gitar, baglama, piyano, ney gruplarinda kurslarimiz var. Özellikle hafta sonlari çocuklara ayrilan derslerimiz hafta içinde de yetiskin gruplariyla devam ediyoruz. Özellikle çocuklarda 3. sinif ve üzerini aliyoruz. Yetiskinlerde isteyen gelebiliyor. Kurslarimiz tamamen ücretsizdir. Konservatuar ayarimizda da kurslarimiz var. 3 yilda bu merkezimizden güzel sanatlar lisesine 13, üniversiteye de 10 ögrenci yerlesti. Kurslar çok zevkli geçiyor. Güzel bir koromuz olusuyor. Özellikle ev hanimlarinin yogun bir ilgisi var. Hafta sonu da çocuklarimizin yogun katilimi söz konusu" dedi.



"Baglama çalmak çocukluk askimdi"

67 yasinda baglama kursuna giden Hayriye Bayramoglu, "Benim baglama çalmak çocukluk askimdi. O zamanlar imkansizliklardan dolayi ögrenmek nasip olmadi. Ali Riza hocamla birlikte epey bir yol kat ettigimi düsünüyorum. Buraya gelmekten dolayi çok mutluyum. En güzel vaktim burada geçiyor" diye konustu.



"Hep içimde ukde kalmisti"

50 yasindaki kursiyer Fatma Seven, “Baglama aski bende de ortaokul yillarinda vardi. Maalesef maddi durumlardan dolayi bir baglama alip kursa gidememistim. Hep içimde ukde kalmisti. Yillar sonra böyle bir kurs açildiginda ben de basvurdum. Ilk baslarda baglamanin sapini dahi sandalyeye koyarak çalisiyordum. Sag olsun Ali Riza hocamin yardimiyla her seyi ögrendik. Daha sonrasinda bunu kizima da yansittim. Beraber kurslara geliyoruz" seklinde konustu.

Annesiyle birlikte baglama kursuna gelen 11 yasindaki Buglem Seven ise "Ben ögrenci oldugum için cumartesi ve pazar günleri gelebiliyorum. Kurs çok eglenceli geçiyor. Tabii ki unutmamak için evde annemle tekrar yapiyorum" ifadelerini kullandi.

Diger kursiyerler ise baglama çalmaktan büyük keyif aldiklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA