Ordu'da 50 Bin Kirmizi Benekli Alabalik Yavrusu Irmakla Bulusturuldu

Ordu'da, 50 bin kirmizi benekli alabalik yavrusu, Turnasuyu Irmagi'na birakildi.

Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligi öncülügünde hazirlanan, "Ordu Ilinde Su Kaynaklarinin Baliklandirmasi Projesi" kapsaminda 50 bin kirmizi benekli alabalik yavrusu, Turnasuyu Irmagi ile bulusturuldu.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, baliklarin suya birakilmasinin ardindan gazetecilere, Ordu'nun dereleri ve irmaklarinin özellikle kirmizi benekli alabaliklarla daha canli ve güzel olacagini söyledi.

Nesli tükenme tehlikesiyle karsi karsiya olan kirmizi benekli alabaliklarin tekrar çogalmasi için ilgili kurumlarla is birligi içerisinde olduklarini aktaran Güler, "Insallah bu yavrular büyüyüp daha fazla üreme yaparak çogalirlar. Dolayisiyla bölgemiz benekli alabalik noktasinda önemli bir çekim merkezi haline gelir. Önümüzdeki süreçte ilimizin farkli su kaynaklari ve göllerine sazan, sonrasinda ise Karadeniz kalkani baliklandirma çalismasi yapmayi planliyoruz." diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Ultav ise çalismanin doga turizmine önemli katkilar sunacagini kaydetti.

Kaynak: AA