Suudi Arabistan'in Washington Büyükelçiligi 11 Eylül Saldirilarina Müdahil Olduklarina Iliskin Iddialari Yalanladi

Suudi Arabistan'in Washington Büyükelçiligi, Suudi Arabistan hükümeti ya da yetkililerinin 11 Eylül saldirilarina müdahil olduguna iliskin iddialari yalanladi ve Amerikan istihbaratinin olaya iliskin tüm belgelerin gizliligini kaldirmasi gerektigini belirtti.

Büyükelçilikten yapilan yazili açiklamada, ABD istihbaratinin 11 Eylül saldirilarina iliskin belgelerin gizliligini kaldirma adiminin memnuniyetle karsilandigi kaydedildi.

Suudi Arabistan yönetiminin 20 yildir sürekli 11 Eylül saldirilarina iliskin belgelerin ortaya çikarilmasi çagrisi yaptigina isaret edilen açiklamada, "11 Eylül Komisyonu ve 28 Sayfa adi verilen belgeler de dahil önceki sorusturmalarin da net bir sekilde ortaya koydugu üzere, Suudi Arabistan hükümeti ya da yetkililerinin terör saldirisini önceden bildigine ya da bu saldirilarin planlanmasi ve uygulanmasina müdahil olduguna dair hiçbir kanit yoktur. Suudi Arabistan'in 11 Eylül saldirilarina müdahil olduguna dair tüm suçlamalar yalandir." ifadeleri kullanildi.

Suudi Arabistan'in söz konusu saldirilari 20 yildir sürekli kinadiginin vurgulandigi açiklamada, Suudi Arabistan'in 11 Eylül öncesinde bile El-Kaide'nin saldirilarinin hedefinde oldugu belirtildi.

ABD ve Suudi Arabistan'in Irak, Suriye, Yemen gibi ülkelerde DEAS'a karsi birlikte mücadele verdigine isaret edilen açiklamada, 11 Eylül kurbanlarinin her zaman Suudi Arabistan'in dualarinda oldugu belirtildi .

Kaynak: AA