Obama'nin Takasla Serbest Biraktigi 5 Taliban Üyesi Afganistan'da Yeni Hükümette

Obama yönetiminin, Afganistan'da birligini terk ettikten sonra Taliban'a esir düsen Çavus Bowe Bergdahl'in serbest birakilmasi için 2014'te Taliban ile takas ettigi Hayrullah Hayirhah Enformasyon ve Kültür Bakani, Nurullah Nuri Hudut ve Kabile Isleri Bakani, Abdul Hak Vasik Istihbarat Müdürü ve Muhammed Fazil Savunma Bakan Yardimcisi olarak atandi.

Eski ABD Baskani Barack Obama yönetiminin 2014'te Amerikan askeri Bowe Bergdahl için takas ettigi 5 Taliban mensubu, Afganistan'da ilan edilen hükümette bakanlik dahil üst düzey görevlere getirildi.

Taliban Afganistan'da yeni hükümeti açikladi. Obama yönetiminin, Afganistan'da birligini terk ettikten sonra Taliban'a esir düsen Çavus Bowe Bergdahl'in serbest birakilmasi için 2014'te Taliban ile takas ettigi Hayrullah Hayirhah Enformasyon ve Kültür Bakani, Nurullah Nuri Hudut ve Kabile Isleri Bakani, Abdul Hak Vasik Istihbarat Müdürü ve Muhammed Fazil Savunma Bakan Yardimcisi olarak atandi.

ABD'de Taliban Beslisi olarak adlandirilan gruptaki besinci Taliban üyesi Muhammed Nabi Omari ise geçtigimiz ay Dogu Host vilayetine vali olarak atanmisti.

ABD Federal Sorusturma Bürosu (FBI) tarafindan aranan Hakkani grubunun lideri Siracüddin Hakani'nin Içisleri Bakani olarak atanmasi Amerikan kamuoyunda Baskan Joe Biden yönetimine yönelik elestirilere neden olurken, söz konusu bes ismin de üst düzey görevlere gelmesi eski Baskan Barack Obama'ya yönelik elestirileri alevlendirdi.

Obama, Bergdahl için yapilan takas sonrasinda Guantanamo'daki Amerikan hapishanesinden serbest birakilan bes kisinin ABD menfaatlerini tehdit edecek isimler olmadigini iddia etmisti.
Kaynak: AA