Afganistan'in Dusanbe Büyükelçisi Agbar, Ülkeleri Taliban'in 'Geçici Hükümetini' Tanimamaya Çagirdi

Afganistan'in Tacikistan Büyükelçisi Muhammed Zahir Agbar, Taliban'in ilan ettigi "geçici hükümeti" gayrimesru olarak nitelendirerek uluslararasi toplumu bu hükümeti tanimamaya çagirdi.

Büyükelçi Agbar, Dusanbe’de düzenledigi basin toplantisinda, Afganistan'a hakim olan Taliban’in ilan ettigi "geçici hükümet" ile ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Agbar, insan haklarina saygi duyana ve kapsayici bir hükümet olusturana kadar Taliban ile is birligi yapmayacagini kaydederek, "Taliban rejiminin kurdugu hükümet gayrimesrudur ve uluslararasi toplumu onu tanimamaya çagiriyorum. Bu, isledikleri suçlardan dolayi yakin zamana kadar Guantanomo'da hapis yatan teröristlerin hükümetidir." dedi.

Kendisinin Tacikistan’da Afganistan Devlet Baskan Yardimcisi Emrullah Salih'i temsil ettigini dile getiren Agbar, Afganistan'in yurt disindaki 67 diplomatik temsilciliginin tamaminin Taliban hükümetini tanimadigini ifade etti.

Agbar ayrica, ülkesindeki savasin sadece Afganlar arasi bir iç savas olmadigini, Pakistan’in Pencsir’e saldirilar düzenleyerek aktif olarak müdahale ettigini savundu.

Agbar, Pencsir'deki direnisin büyüyerek devam edecegini, bu vilayetin hala büyük bir kisminin direnisçilerin kontrolünde oldugunu, direnisçilerin liderlerinden Ahmed Mesud ve Emrullah Salih’in hala Pencsir’de bulundugunu ifade etti.???????

Kaynak: AA