Kirkpinar Baspehlivani Gürbüz'ün Ailesinin 669. Tarihi Elmali Yagli Güresleri'ne Alinmadigi Iddiasi

Elmali Belediye Baskani Halil Öztürk: 'Görevli polis memurlarimizin, baspehlivanimiz Ali Gürbüz'ün degerli annesi ve teyzesini tanimamis olmasi, gayet normal ve anlayisla karsilanacak bir durum olmasi gerekmektedir' 'Bu sirada çok kisa bir süre kapida beklemek zorunda kalan Hatice annemizin ve teyzesinin sahsim tarafindan tesadüfen fark edilmis ve soförüme verdigim talimatla protokol tribünündeki yerlerine alinmalari saglanmistir'.

Elmali Belediye Baskani Halil Öztürk, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani Ali Gürbüz'ün annesi ve teyzesinin 669. Tarihi Elmali Yagli Güresleri'ne alinmadigi yönündeki yanlis anlasilmayi düzeltmek istedigini bildirdi.

Öztürk, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, tarihin en eski spor organizasyonu olan Tarihi Elmali Yagli Güresleri'nin 669.'sunu tarihine, sanina yakisir bir sekilde organize etmek için tüm personelle gecelerini gündüzlerine katarak mesai harcadiklarini aktardi.

Sorunsuz geçen organizasyonun, bazi sosyal medya hesaplari ya da kisiler tarafindan sabote edilmeye çalisilmasinin kendilerini üzdügünü belirten Öztürk, söyle devam etti:

"Er meydanlarinda kol baglayan tüm pehlivanlarimizi ayirt etmeksizin destekleyen, her bir pehlivanimiza ayni ölçüde muhabbet duyan bizleri, Türkiye Cumhuriyeti Baspehlivani Ali Gürbüz'e farkli tutum ve tavir sergiliyormusuz gibi gösterenleri anlamakta zorluk çektigimizi belirtmek istiyorum."

"Öncelikle baspehlivanimiz Ali Gürbüz'ün kiymetli annesi ve teyzesinin güres sahasina alinmadigi yönündeki yanlis anlasilmayi buradan düzeltmek istiyorum." ifadesini kullanan Öztürk, final müsabakalarinin gerçeklestirildigi güreslerin üçüncü gününde 5 Eylül'de emniyet güçlerinin güvenlik seviyesini en üst düzeyde tuttuguna dikkati çekti.

- "Ali Gürbüz de her pehlivanimiz gibi bizim gözbebegimizdir"

Giris kapilarinda Antalya'dan gelen kontrolden sorumlu polis memuru ve özel güvenlik ekiplerinin yer aldigina isaret eden Öztürk, sunlari kaydetti:

"Görevli polis memurlarimizin, baspehlivanimiz Ali Gürbüz'ün degerli annesi ve teyzesini tanimamis olmasi, gayet normal ve anlayisla karsilanacak bir durum olmasi gerekmektedir. Bu sirada çok kisa bir süre kapida beklemek zorunda kalan degerli annesi Hatice annemizin ve teyzesi sahsim tarafindan tesadüfen fark edilmis ve soförüme verdigim talimatla protokol tribünündeki yerlerine alinmalari saglanmistir. Bizler, Peygamber sporunu icra eden tüm pehlivanlarimiza gereken en yüksek ihtimami gösteren, degerli ailelerini ve yakinlarini da kendilerinden ayri görmeyen kisiler olarak kiymetli baspehlivanimiz Ali Gürbüz'e de farkli bir tutum ve davranis göstermemiz asla mümkün degildir. Ali Gürbüz de her pehlivanimiz gibi bizim gözbebegimizdir. Onsuz yagli güresleri düsünmek mümkün degildir."

Öztürk, baspehlivan Gürbüz ve ailesine her ne kadar kendi kurumlari tarafindan böyle bir davranis sergilenmese de yasanan bu yanlis anlasilmaya son vermek adina Ali Gürbüz'ün annesi Hatice Gürbüz ve dedesi Mehmet Öztürk'ü ziyaret ederek gönüllerini almaya çalistigina degindi.

Tarihin en eski güres organizasyonuna gölge düsürmemek için azami gayreti gösterme çabasinda olduklarini belirten Öztürk, açiklamasini söyle tamamladi:

"669 yildir sürdürülen Tarihi Elmali Yagli Pehlivan Güreslerimize hiçbir kisi, kurum, grup ya da sosyal medya hesabinin gölge düsüremeyecegini, güreslerimizin kalitesini bozamayacagini, durumun tamamen algi çalismasi oldugunu kamuoyunun takdirlerini arz ederim."
Kaynak: AA