Findik Üreticisi Tercihini TMO'dan Yana Kullaniyor

Türkiye Ziraat Odalari Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, findik üreticisinin özellikle serbest piyasada fiyatlarin gerilemesiyle tercihini Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) yana kullandigini söyledi.

Soydan, AA muhabirine, Toprak Mahsulleri Ofisinin 1 Eylül'den itibaren findik bölgelerinde alimlara basladigini animsatti.

Aradan geçen yaklasik bir haftalik sürede, findik üreticisinin TMO'ya ilgi gösterdigini aktaran Soydan, "Özellikle serbest piyasada findigin fiyati 23,5 liraya kadar geriledi. Bu durum karsisinda üreticinin ilk tercihi TMO oluyor." dedi.

TMO'nun alim yaptigi depolarda üreticilerin zaman zaman yogunluk olusturdugunu kaydeden Soydan, randimana göre ofise findik verenlerin ürününün kilogram bedelinin 30-31 liraya kadar çiktigini aktardi.

Özellikle serbest piyasada fiyatin düsmesiyle TMO'nun devreye girmesinin öneminin daha iyi anlasildigini vurgulayan Soydan, TMO'nun bu noktada önemli görev üstlendiginin altini çizdi.

Soydan, üreticilere TMO'nun alim kriterlerine uygun sekilde findik getirmeleri çagrisinda bulunarak, "Randimanin fazla gelmesi üretici için ek kazanç demektir." diye konustu.

Kaynak: AA