Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, DMD Hastalariyla Görüntülü Konustu

'DMD hastalari olarak, nadir hastaliklar olarak Saglik Bakanligimiz bünyesinde tüm hastanelerimizde ihtisaslasmis birimlerden hizmet almanizin da önünü açtik. Arzumuz,, bunu kisa sürede tüm Türkiye'ye yaymak' 'Hastalarimiza direndikleri için, kendilerine inandiklari için ve ailelerine yürekten tesekkür ediyorum. Sizin hayatinizi kolaylastirmak için sizinle birlikteyiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Dünya Duchenne Müsküler Distrofi (DMD) Hastaligi Farkindalik Günü'nde telefonla görüntülü konustugu DMD hastalarina, yanlarinda olduklarini söyledi.

Kas Hastaliklari Dernegi ve Liv Hospital is birligiyle DMD hastaligina dikkati çekmek ve farkindaligi artirmak için düzenlenen etkinlikte,, DMD hastalari, aileleri ve sanat dünyasindan isimler bir araya geldi.

DMD hastalariyla görüntülü telefon görüsmesi gerçeklestiren Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Saglik Bakanligi bünyesinde nadir hastaliklari yakindan takip etmek ve sorunlari da çözüme kavusturmak için çalistiklarini söyledi.

Hastalarin ve yakinlarinin taleplerini dinleyen Oktay, "Insallah biz bunlarin hepsini adim adim çözecegiz. DMD hastalari olarak, nadir hastaliklar olarak Saglik Bakanligimiz bünyesinde tüm hastanelerimizde ihtisaslasmis birimlerden hizmet almanizin da önünü açtik. Arzumuz,, bunu kisa sürede tüm Türkiye'ye yaymak. Ben notumu aldim, kabine toplantisinda ilgili tüm arkadaslarimizla bunu görüsecegim. Sizlerin yaninda olmaya devam edecegiz. Hastalarimiza direndikleri için, kendilerine inandiklari için ve ailelerine yürekten tesekkür ediyorum. Sizin hayatinizi kolaylastirmak için sizinle birlikteyiz." diye konustu.
Kaynak: AA