Fransiz Piyanist Simon Ghraichy, CSO ADA ANKARA'da Konser Verecek

Fransa'da yasamini sürdüren Lübnan ve Meksika asilli Fransiz piyanist Simon Ghraichy, 7 Eylül Sali günü CSO ADA ANKARA'ya konuk olacak.

Kültür ve Turizm Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Devlet Meksika Senfoni Orkestrasi, Brezilya Senfoni Orkestrasi, Lübnan Ulusal Senfoni Orkestrasi, Kahire Senfoni Orkestrasi, Almati Senfoni Orkestrasi ve Guadalajara Çocuk Senfoni Orkestrasi'nin yani sira Philharmonie Berlin, Théâtre des Champs-Elysées ve Carnegie Hall gibi dünyanin en prestijli salonlarinda solist olarak konserler veren Ghraichy, kendi döneminin en dikkati çeken sanatçilari arasinda yer aliyor.

Tüm röportajlarinda farkli kültürlerle beslenip dünyaya açilmanin yorumuna etki ettigini ve yorum gücünü buradan aldigini belirten Simon Ghraichy, Fransa'da ve Avrupa'nin çesitli üniversitelerinde klasik müzik egitimi alarak kendine özgü yorumuyla dikkati çekiyor.

Dünyaca ünlü piyanist Simon Ghraichy, 7 Eylül Sali günü CSO ADA ANKARA'ya konuk olacak. Ghraichy, bu konserinin ardindan, Istanbul Kültür Sanat Vakfi davetiyle (IKSV), Istanbul Müzik Festivali kapsaminda da dinleyicileriyle bulusacak.

Kaynak: AA