Büyükkiliç'tan Talas Ve Belsin Güzergahi Tramvay Hattiyla Ilgili Açiklama

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Belsin ile Talas güzergahlarinda yapimi devam eden iki ayri tramvay hatti projesinin ayni anda tamamlanmasinin planlandigini bildirdi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Büyükkiliç, Belsin ile Talas güzergahlarinda tramvay hatti yapim sürecini yürüten firma yetkilileri ile toplanti gerçeklestirdi.

Firma yetkilileri tarafindan yapilan proje ve imalata iliskin sunumu izleyen ve faaliyetler hakkinda bilgi alan Büyükkiliç, Belsin bölgesindeki yaklasik 8 kilometrelik tramvay güzergahi ile Talas Hulusi Akar Bulvari güzergahi üzerinden Furkan Dogan Yurdu diye bilinen Melikgazi sinirlari içerisindeki katli kavsak çalismalarinin oldugu bölgeye erisecek olan 5,5 kilometrelik tramvay hattinin imalat çalismasinin ayni süre içerisinde tamamlanacagini belirtti.

Toplam 11 tramvay daha alindiginda yolcu kapasitesinin artacagini aktaran Büyükkiliç, sunlari kaydetti:

"Toplamda 11 tramvay vagonu alacagiz insallah. Bunlarla birlikte vagonlarimizin sayisi artmis olacak, yolcu kapasitesi, hem de güzergahlarimiz böylece yaklasik 48 kilometreye ulasmis olacak. Kayserili hemsehrilerimizden de ister istemez bu çalismalardaki vermis oldugumuz sikintilardan dolayi bize hosgörü ile yaklasip hos görmelerini bekliyorum. Kayseri, büyüksehirlerin konforunu tasiyan, büyüksehirlerin sikintisini en az yasatan bir sehir olarak bizi seven, güvenen hemsehrilerimize layik olma yolunda onlarin konforunu arttirmak, ulasimdaki sikintilarimizi en aza indirgemek amaciyla yaptigimiz bu çalismalarin hayirli ugurlu olmasini Cenab-i Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA