Bursa Kamp Ve Karavan Festivali Yapildi

Kamp ve karavan tutkunlari, Bursa'nin Orhaneli ilçesindeki festivalde bulustu.

Bursa Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Büyüksehir Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birliginin girisimleri ile Orhaneli Karagöz Mesire Alani'nda düzenlenen Bursa Kamp ve Karavan Festivali'ne 200'ü askin karavanci katildi.

Açiklamada, törendeki konusmasina yer verilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa'nin nüfusunun yüzde 1,5'unu olusturan dag ilçelerinin doga turizmi için büyük bir hazine oldugunu belirtti.

Doga turizmi alaninda önemli yatirimlar yaptiklarini aktaran Aktas, sunlari kaydetti:

"Kamp ve karavan tutkunlarini Bursa'da agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle pandemi süreci ile birlikte insanlar artik tatillerini otellerde degerlendirmek yerine dogaya yöneldi. Kamp karavan festivaline bu yil Orhaneli'de basladik, önümüzdeki yil Harmancik'ta olacak. Birkaç yil içinde yapacagimiz çalismalarla bu bölgedeki degisimi her birlikte görecegiz. Ülkemizin 81 ili de güzel ancak Bursa'miz ayri bir güzel. Bizim turizmle ilgili derdimiz heyecanimiz var. Kamp ve karavan tutkunlarini burada agirlamak bizim için büyük bir mutluluk."

Etkinlikte, Organik Ürünler Senligi kapsaminda Bursa’da gida üretimi yapan kadin kooperatifleri ile Orhaneli, Harmancik, Büyükorhan ve Keles bölgelerinde yetistirilen tarim ürünleri de tanitildi.

Festivale, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Orhaneli Belediye Baskani Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz ve Harmancik Belediye Baskani Yilmaz Atas da katildi.

Kaynak: AA