Açikögretim Yaz Okulu Sinavlarina 357 Bin 356 Ögrencinin Katildigi Açiklandi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açikögretim sistemi yaz okulu sinavlarinin dün, Türkiye'de 81 il, 29 ilçe ve KKTC'de Lefkosa olmak üzere 111 sinav merkezinde yapildigi bildirildi.

AÜ Rektörlügünden yapilan açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini önlemlerine titizlikle dikkat edilerek gerçeklestirilen sinavlarda, sosyal mesafe kurallarina uyularak ögrencilerin salonlara alindigi, ihtiyaç duymalari halinde kullanabilmeleri için girislerde maske ve dezenfektana yer verildigi belirtildi.

Açiklamada, tek oturumda 357 bin 356 ögrencinin katildigi sinavlar öncesinde alinan önlemlerin, sinav esnasinda ve sonrasinda devam ettigi aktarildi.

Kovid-19 testi pozitif olan ve Kovid hastasiyla temasi bulunan ögrencilerin iki ayri sinifta sinavlara alindigi duyurulan açiklamada, diger ögrencilerin sinav öncesinde HES kodu kontrolleri yapilarak sosyal mesafeye uygun sekilde sinavlarini gerçeklestirmelerine özen gösterildigi ifade edildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kamu Yönetimi lisans programi ikinci sinif ögrencisi Hüseyin Ertürk, "Yüz yüze ve adil bir sinav gerçeklestigi için mutluyum. Sinavin nasil gerçeklesecegine iliskin kaygilarim vardi fakat salgin kosullarina uygun bir sinavin gerçeklestirilmis olmasi içimi rahatlatti." ifadelerini kullandi.

Koruyucu kiyafet giyen sinav görevlisinin bulundugu ayri sinifta sinava giren Kovid-19 temaslisi Ayhan Atagündüz ise Turizm Isletmeciligi dördüncü sinif ögrencisi oldugunu belirterek, "Alinan önlemlerle sinav hakkim kaybolmadi, ögrenci arkadaslarimdan ayri bir sinifta sinava girdim. Yaz okulundan aldigim dersleri vermeyi umut ediyorum." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA