Lübnan Ülkedeki Balik Zenginligini Kesfetmek Için Çalisma Baslatti

Lübnan'da uluslararasi uzmanlarin ve uzman kuruluslarin katilimiyla ülkenin kiyilarinda bulunan balik zenginliginin tespit edilmesi için arastirma baslatildigi duyuruldu.

Resmi medya ajansinda yer alan haberde, 11 gün boyunca Lübnan kiyilarinin tamaminda yaklasik 45 balikçilik operasyonu yapilacagi ve 10 metre ile 700 metre arasinda degisen derinliklerde numune toplamak amaciyla çalismanin devam edecegi belirtildi.

Beyrut limaninda düzenlenen törene Lübnan Tarim Bakani Abbas Hac Hassan, ?Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) temsilcisi Etienne Kerim ile Akdeniz Su Ürünleri Arastirma, Üretme ve Egitim Enstitüsü'nden Menderes Aydin'in katildigi bildirildi.

Törende konusan Hassan, yapilacak çalismanin yeni balik kapasitesinin ortaya çikarilmasina yardimci olacagini söyledi.

Menderes Aydin ise, "FAO'nun talebi üzerine yürüttügümüz bu çalisma, Lübnan'da bir ilk olma özelligini tasiyor. Söz konusu arastirma bölge ülkeleri arasindaki güçlü is birligini yansitmaktadir." dedi.

Lübnan'daki balikçilik sektörünün yillik hacminin 3 bin 280 ton oldugu ve bu sektörden elde edilen toplam gelirin ise yaklasik 14 milyon dolar oldugu tahmin ediliyor.

Kaynak: AA