Izzet Keribar'in 'Miras Açiklamasi Istanbul'da Osmanli Mimarisi Ve Çini Sanati' Sergisi 2 Ekim'de Açilacak

Eserleri Türkiye'de ve dünyada özel koleksiyon ve müzelerde yer alan fotograf sanatçisi Izzet Keribar'in objektifinden, "Miras: Istanbul'da Osmanli Mimarisi ve Çini Sanati" konulu sergi, 2 Ekim'de Türk ve Islam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlerle bulusacak.

Büyük usta Mimar Sinan'in eserleri ve bu eserlerdeki çinilerin görsellerinden olusan sergide, Rüstem Pasa Camii, Sokullu Mehmet Pasa Camii, Sultan 2. Selim Türbesi, Topkapi Sarayi, Piyale Pasa Camii, Takkeci Ibrahim Aga Camii, Sehzadebasi Camii, Fatih Camii Avlusu, 3. Ahmet Çesmesi, Misir Çarsisi, Sehzade Camii, Süleymaniye Camii, Hürrem Sultan Türbesi, Yavuz Sultan Selim Camii, Mihrimah Sultan Camii, Tophane-i Amire, Atik Valide Camii, Mesih Mehmet Pasa Camii, Sultan Ahmet Camii gibi birçok eserin fotografi da sergilenecek.

Toplam 37 adet fotograftan olusan sergi, 20 Ekim'e kadar görülebilecek.

Serginin açik oldugu tarihler arasinda sanatçi Izzet Keribar, fotografseverler için iki adet atölye çalismasi gerçeklestirecek ve bu çalismada kendi anlatimi ile sergi gezilerek "Mimari Fotograf Çekim Teknikleri" hakkinda katilimcilara bilgi paylasimi yapacak.

Sergi kapsaminda ayrica "Mimaride Çini Sanati" konularinin ele alinacagi söylesi ve seminerler yapilmasi planlaniyor.

Kaynak: AA