Baskan Arda, Kiliçdaroglu'na Sosyal Projelerini Anlatti

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na sosyal projelerini anlatti.

Baskan Arda, Kiliçdaroglu'na Sosyal Projelerini Anlatti
Gaziemir Belediyesi yasama geçirdigi sosyal projeleriyle, CHP’nin düzenledigi Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde yerini aldi. Belediyenin standinda, Belediye Baskani Halil Arda’nin yasama geçirdigi sosyal projeler tanitiliyor.

Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda, belediyenin standini ziyaret eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na projelerini anlatti. Baskan Arda, hayata geçirdigi Porta Gaziemir, Sosyal Market projeleri ve ekonomik yönden dezavantajli yurttaslara destek vermek, kadin istihdamina katki koymak amaciyla Gaziemir Gönüllü Kadinlar Dernegi ve Gaziemir Üretici Kadinlar Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’yle birlikte yürütülen çalismalari anlatti.

“Sosyal projelerle derman oluyoruz”

Baskan Arda, yasama geçirdikleri sosyal projeleri sivil toplum kuruluslariyla eslestirerek daha çok kesime ulastiklarinin altini çizerek sunlari söyledi:

“Her sürdürülebilir sosyal proje için bir sivil toplum örgütünün is birliginin gerekliligine inaniyoruz. Bu dogrultuda ihtiyaç sahipleri ile hayirseverleri bir araya getirdigimiz Sosyal Market’i yasama geçirmeden is birligi yapacagimiz Gaziemir Gönüllü Kadinlar Dernegi’nin kurulusuna öncülük ettik. Yurttaslarimizin kaliteli hizmete ve saglikli gidaya ulasmalari amaciyla yasama geçirdigimiz Porta Gaziemir için de Gaziemir Üretici Kadin Kooperatifi’yle is birligi yaparak kadinlarin üretime katilmasini sagladik. Kadinlarimiz burada sigortali çalisiyor. Ürettikleri ürünler, Porta Gaziemir’in içindeki Zeytin Evi’nde satisi sunuluyor. Bu iki örnekte de bir sivil toplum örgütü ile sosyal projenin eslemesini sagladik. Verdigimiz hizmetlerin temelinde ‘yoksullugu yönetmeyi degil yoksullugu bitirmeyi’ amaçliyoruz. Ülkemizdeki hem istihdam sorununu hem de yoksulluk sorunlarina ilçe belediyesi olarak çözüm getirmenin yollarini ariyoruz. Bu hizmetlerimizle her zaman vatandaslarimizin yaninda oluyoruz. Olmaya da devam edecegiz.”
Kaynak: İHA