Adana Ve Istanbul'daki DEAS Operasyonunda Yakalanan 8 Zanli Adliyeye Sevk Edildi

Süpheliler çikarildiklari hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Adana ve Istanbul'da terör örgütü DEAS'a yönelik operasyonda gözaltina alinan 8 zanli serbest birakildi.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekiplerince, 23 Eylül'de terör örgütü DEAS'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 8 zanlinin islemleri tamamlandi.

Sorusturmaya iliskin edinilen yeni bilgilere göre, ekiplerin yürüttügü teknik ve fiziki takiple elde edilen bulgularin yani sira süpheliler aleyhinde çok sayida beyanin bulunmasi üzerine operasyonun düzenlendigi ögrenildi.

Bu kapsamda, süphelilerden R.B'nin (56) yaklasik bir yil önce Adana'da yakalanarak tutuklanan örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in sag kolu oldugu öne sürüldü.

Özden'in tutuklanmasinin ardindan R.B'nin ülke içinde örgütü toparlama ve yeni eleman kazanimi için faaliyet yürüttügü iddia edildi.

Ayrica R.B'nin örgüt içindeki evlilikleri organize ettigi ve diger terör örgütü PKK'nin Suriye'de elinde esir bulunan örgüt mensubu kadinlari kurtarmak için para topladigi ileri sürüldü.

Bu arada R.B'nin esi, oglu, 3 kizi ve iki torununun Irak'ta tutuklu bulundugu ögrenildi.

Adliyeye sevk edilen zanlilarin tamami çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Ekipler, firari 6 süpheliyi yakalamak için çalismalarini sürdürüyor.

- Operasyon

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAS’in operasyonlarla dagilan "Yamaçli grubu"nun yeniden faaliyete geçirilmesi için çalisma yapildigini tespit etmisti.

Örgüt içerisinde faaliyette bulundugu tespit edilen Adana'da 12, Istanbul'da ise iki süpheli hakkinda Adana Cumhuriyet Bassavciliginca gözalti karari verilmisti.

Özel harekat polislerinin de destegiyle 23 Eylül'de gerçeklestirilen operasyonda bazi zanlilar yakalanmisti.

Kaynak: AA