Samsun'da 'Çocuklar Okula, Veliler Asiya' Kampanyasina Konvoylu Destek

Samsun'da veliler ve okul servis soförlerinin asilanmasi, ikinci ve üçüncü doz asi oraninin artirilmasi amaciyla baslatilan "Çocuklar Okula, Veliler Asiya" kampanyasina konvoy düzenlenerek destek verildi.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi bagisikligin artirilmasi için Il Saglik ve Il Milli Egitim müdürlüklerince baslatilan kampanyada farkindalik olusturmak amaciyla Samsun Vosvos, Samsun Motosiklet ve Samsun Mercedes kulüpleri ile Caddenin Efendileri Motosiklet Grubu destegiyle "Asi Gönüllüleri Konvoyu" düzenlendi.

Konvoya katilan araçlarda vatandaslari asiya yönlendirmek için hazirlanan pankartlar dikkati çekti.

Samsun Saglik Müdürü Muhammed Ali Oruç, kentte asi oranini arttirmak için "Çocuklar Okula, Veliler Asiya" kampanyasini baslattiklarini hatirlatti.

Kampanyayi duyurmak ve farkindalik olusturmak için vosvos, motorlu araç ve motosiklet dernegi üyelerinin konvoy düzenledigini belirten Oruç, "Okullarimiz 6 Eylül'de açilacak. Okullar açilmadan önce asisi eksik olan veya asisini henüz yaptirmamis olanlar var ise okullarin açik kalmasi ve çocuklarin saglikli ortamda egitim görmesi için asilarini yaptirmalarini istiyoruz. Asisi olmayan tüm vatandaslari kampanya çerçevesinde olusturdugumuz asi noktalarina davet ediyoruz." dedi.

Oruç, asi kampanyasina katilan velilerin kirtasiyeden indirim kazanacagini dile getirerek, "Bu kampanya, Samsun'daki asi oranimizi iyi bir seviyeye çekecektir. Böylelikle egitimimiz kesintisiz devam edecektir. Asi noktasinda Samsun birinci dozda yüzde 80'i geçti. Ikinci dozda yüzde 65 civarinda asilamamiz var fakat biz ikinci dozda yüzde 75'i geçmek istiyoruz. Üçüncü doz oranina baktigimizda ise 50 yas ve üzeri kisilerin üçüncü doz asilarini en kisa zamaninda yaptirmalarini istiyoruz. Böylelikle Kovid-19 ile tam olarak mücadele etmis olalim." ifadelerini kullandi.

Konvoya katilan sürücüler de asisini henüz yaptirmayan vatandaslari asi olmaya davet etti.

Kaynak: AA