Istanbul Valiliginden IYI Parti Genel Baskani Aksener'in Sosyal Medyadaki Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Valilik makaminda yapilan görüsmede, Vali Ali Yerlikaya tarafindan sarf edildigi iddia edilen 'Çengiler gibi kravat takmis gelmissin' ifadesi kesinlikle kullanilmamistir ve iddialar gerçegi yansitmamaktadir. Valilik makamini 800 esnaf adina ziyaret ettigini iddia eden Hayati Ari'nin, dernek üyeligi ve esnaf kaydi olmadigi gibi, kuru gida hali esnaflarimizi temsil etme yetki ve sorumlulugu da yoktur' 'Rami Kislasi'nda bulunan Kuru Gida Toptanci Hali esnafimiz için, Basaksehir ilçemiz Sahintepe Mahallesi'nde modern bir 'Gida Toptancilar Çarsisi' insa edilmistir. Buradaki esnafimizin yeni yerine tasinma süreci, Valiligimiz, Eyüpsultan Belediyesi ve ilgili dernek ile yapilan görüsmelerle belirlenen takvime göre yürütülmektedir'

Istanbul Valiligi, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in sosyal medya hesabinda yayinlanan paylasiminda yer alan iddialarin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, Aksener'in bugün sosyal medya hesabindaki paylasiminda yer alan iddialarla ilgili kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi zaruretinin dogdugu belirtildi.

Istanbul Gida Toptancilari Tüccarlari Dernegi Baskani Mustafa Karli ve beraberindeki heyette yer alan Hayati Ari'nin 9 Temmuz Cuma saat 16.30'da Istanbul Valisi Ali Yerlikaya'yi ziyaret ettigi kaydedilen açiklamada, "Valilik makaminda yapilan görüsmede, Vali Ali Yerlikaya tarafindan sarf edildigi iddia edilen 'Çengiler gibi kravat takmis gelmissin' ifadesi kesinlikle kullanilmamistir ve iddialar gerçegi yansitmamaktadir. Valilik makamini 800 esnaf adina ziyaret ettigini iddia eden Hayati Ari'nin, dernek üyeligi ve esnaf kaydi olmadigi gibi, kuru gida hali esnaflarimizi temsil etme yetki ve sorumlulugu da yoktur." denildi.

Mülkiyeti Eyüpsultan Belediyesine ait olan kuru gida halindeki esnaflari temsil etmeye, Istanbul Gida Toptancilari Tüccarlari Derneginin yetkili oldugu aktarilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Rami Kislasi'nda bulunan Kuru Gida Toptanci Hali esnafimiz için, Basaksehir ilçemiz Sahintepe Mahallesi'nde modern bir 'Gida Toptancilar Çarsisi' insa edilmistir. Buradaki esnafimizin yeni yerine tasinma süreci, Valiligimiz, Eyüpsultan Belediyesi ve ilgili dernek ile yapilan görüsmelerle belirlenen takvime göre yürütülmektedir. Esnaflarimizin büyük bir kismi yeni yerlerine tasinmistir ve halen tasinma devam etmektedir. Restorasyon ve tahliye çalismalari tamamlandiginda, Rami Kislasi'ndaki 220 bin metrekarelik alanda, 7 milyon kitap kapasiteli Türkiye'nin en büyük sehir kütüphanesi açilacaktir. Eyüpsultan Belediyesince tasinma sürecinde esnafimiza her türlü yardim yapilmistir. Elektrik ve dogalgaz kesintisi yapilmamistir."

Kaynak: AA