Zonguldak'ta Tekne Imal Yeri Tahsis Edilecek

Zonguldak'in Karadeniz Eregli ilçesinde, mülkiyeti Hazine'ye ait yaklasik 220 bin metrekare yüz ölçümlü tasinmaz, tersane yatirimi için kullanilacak.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Tersaneler ve Kiyi Yapilari Genel Müdürlügünün Resmi Gazete'de yayimlanan ilanina göre, yatirimcilar söz konusu alan üzerinde tahsis gayesine uygun tesis kurabilecek.

Sözlesmesinin sona ermesi veya feshedilmesi nedeniyle Hazine'ye intikal eden tesislerin yer aldigi tasinmazlarin üzerinde irtifak hakki tesis edilmesine ve/veya kullanma izni verilmesine iliskin yapilacak artirma ihalesinde olusan katilim payi bedeli muhdesat bedeliyle pesin olarak tahsil edilecek.

Söz konusu alanla ilgili muhdesat bedeli 35 milyon 865 bin 875,15 lira olarak belirlendi.

Ilgili yönetmelige göre tahsis islemi gerçeklestirilecek yatirimci, Zonguldak'in Karadeniz Eregli ilçesi Gülüç beldesi Çengelburnu mevkisindeki yerin tesliminden itibaren 1 yil içinde gerekli ruhsati alarak insaata baslayacak, daha sonra planina uygun olarak iki yil içinde belirlenen yatirimlarinin tamamini bitirecek. Bu süreler, mücbir sebeplerin varligi halinde bir yila kadar uzatilabilecek.

Üzerine ihale kalan ve ihalesi onaylanan yatirimci lehine Hazine tasinmazlari üzerinde tesis yapilmasi amaciyla irtifak hakki ve/veya kullanma izni verilecek.

Konuya iliskin basvurular, yatirimin maliyet hesabi, planlanan finansman kaynagi, istihdam durumunu gösterir detayli liste, yillik yapilacak tekne adedi, üretilecek en büyük tekne boyu gibi gerekli bilgi ve belgelerle 30 gün içinde kapali zarf usulüyle Ulastirma ve Altyapi Bakanligina yapilacak.

Müracaat süresinin bitiminin ardindan, Bakanlikça olusturulan komisyon tarafindan basvurularin degerlendirilmesi sonrasinda, uygun görülen yatirimcinin tahsis islemleri sonuçlandirilarak ilgilisine bildirilecek.

Kaynak: AA