TEKNOFEST'te Sampiyon Olan Roket Takimi Adana'da Törenle Karsilandi

Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki Yüksek Irtifa Roket Yarismasi'nda birinci olan Çukurova Üniversitesinden (ÇÜ) "1,5 Adana Wings Of The Future Roket Takimi", Adana'da törenle karsilandi.

ÇÜ Rektörlük binasi önünde düzenlenen törende, Istanbul'dan dönen sampiyon takimi ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel karsiladi.

Seyhan Belediye Baskani Ali Kemal Akay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ve Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir'in de yer aldigi programda, 5 ögrenci ve iki ögretim üyesinden olusan takima çiçek ve plaket verildi.

Tören sonunda konusan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, aldiklari basaridan dolayi ögrenci ve danisman ögretim üyelerini tebrik etti.

Takimin danismanlarindan ÇÜ Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Akilli da, takim olarak daha önceki TEKNOFEST'lerden de ödüllerle döndüklerini ifade ederek, "ÇÜ olarak çok daha iyi seyler yapabiliriz. TEKNOFEST’te çok daha iyi temsil edilmemiz gerekiyor. Umarim bu bir baslangiç olur. Adana artik günese kursun atan degil roket atan bir sehir olarak anilir." dedi.

Konusmalarin ardindan 1,5 Adana Wings Of The Future Roket Takimi ile protokol üyeleri fotograf çektirdi.

Kaynak: AA