Sultangazi'de Korku Dolu Anlar Açiklamasi Demir Parmakliklar Kirilarak Kurtarildilar

Sultangazi’de 5 katli bir binanin bodrum katinda çikan yanginda evde mahsur kalanlar için mahalleli seferber oldu. Bodrum kattaki dairede mahsur kalan vatandaslar demir parmakliklar kirilarak kurtarilirken yanginda dumandan etkilenen 3’ü çocuk 11 kisi hastaneye kaldirildi.

Sultangazi'de Korku Dolu Anlar Açiklamasi Demir Parmakliklar Kirilarak Kurtarildilar
Olay, saat 03.50 siralarinda Sultangazi Sultançiftligi Mahallesi 21.Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katli binanin bodrum katinda bulunan dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Dairedeki yogun dumanlar nedeniyle evdeki vatandaslar disariya çikamadi. Mahsur kalan vatandaslarin yardim çigliklarini duyan mahalle sakinleri bir yandan yardima kosarken bir yandan durumu itfaiye, saglik ve polis ekiplerine bildirdi.

Mahsur kalanlar demir parmakliklar kirilarak kurtarildi

Itfaiyenin olay yerine gelmesini beklemeden yardima kosan vatandaslar, yanginin çiktigi bodrum katta mahsur kalan 7 kisiyi kurtarmak için el birligiyle dairenin demir parmakliklarini yerinden sökerek mahsur kalanlari tahliye etti. Öte yandan binanin havalandirma boslugundan üst dairelere giden duman nedeniyle 5’inci kattan bulunan 2’si çocuk 4 kisi de tahliye edilerek saglik ekiplerine teslim edildi.

Yangin itfaiye ekipleri tarafindan büyümeden kisa sürede söndürüldü. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldi. Hastaneye kaldirilan bina sakinlerinin tedavisi devam ederken yanginin çikis nedenine iliskin inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA