Ordu'da 8 Derslikli Anaokulunun Temeli Atildi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde insa edilecek 8 derslikli anaokulunun temeli atildi.

Vali Tuncay Sonel, anaokulunun temel atma töreninde, okulun yapimini üstlenen hayirsever Karamolla ailesine tesekkür etti.

Deprem riski karari bulunan 66 okulun yikildigini belirten Sonel, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayelerinde, Milli Egitim Bakanliginin destekleri, hayirseverlerin katkilariyla kente son bir yilda 41 okul binasinin kazandirildigini, bunlardan bazilarinin insasinin tamamlandigi, bazilarinin ise sürdügünü vurguladi.

Sonel, Ordu'da devlet, vatandas destekli yapilan okullarin bitmesiyle toplamda 532 derslik yapilacagina dikkati çekerek, 46 okulun da Milli Egitim Bakanligi'nin destekleriyle güçlendirmesinin yapildigini aktardi.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Ethem Kibar ise Fatsa'ya 4 yeni okulun daha kazandirilacagini anlatarak, egitime yapilan yatirimin son derece önemli oldugunun altini çizdi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu da Ordu'da yapilan egitim yatirimlarina deginerek, geleneksel egitim yöntemlerinin yani sira çocuklarin 21. yüzyil becerileri ile donatildigina isaret etti.

Yapilan yatirimlar ile Fatsa'da tüm okullarda tekli egitime geçildigini belirten Vargeloglu, "Insallah burada memleketimizin geleceginde güzel roller alan nesiller yetisecek." ifadesini kullandi.

Hayirsever is insani Yilmaz Karamolla da annesi Haci Zekiye Karamolla'nin adini tasiyacak anaokulunun hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan Vali Sonel ve diger ilgililer okulun temelini atti.

Kaynak: AA