Meksika Düzensiz Göçe Karsi ABD'den Destek Bekliyor

Devlet Baskani Lopez Obrador: 'Meksika'nin bir göçmen kampi olmasini istemiyoruz'.

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, son haftalarda yeniden tirmanisa geçen düzensiz göç nedeniyle ülkesinin bir göçmen kampina dönüsmesini istemedigini belirtti.

Ulusal Saray'daki günlük basin toplantisinda konusan Lopez Obrador, ABD'ye Orta Amerika'da gelecegi insa eden sosyal programlara destek olmasi çagrisinda bulunarak, "Meksika'nin bir göçmen kampi olmasini istemiyoruz. Önce fona katilmaniz gerekiyor, yoksa sorun ayni sekilde devam eder." ifadesini kullandi.

Lopez Obrador, mevkidasi Joe Biden'in önerilerine duyarli oldugunu dile getirerek, "Evet, Amerika Birlesik Devletleri'nden Orta Amerika ülkeleri için destek istiyoruz ancak tekliflerini ABD Senatosu'na sunmalari uzun zaman aliyor." dedi.

Yolsuzlukla mücadele sayesinde sosyal programlari finanse edecek kaynaklara sahip olduklarini söyleyen Lopez Obrador, Orta Amerika'daki kalkinma programlarinin henüz beklenen sonucu vermedigini kaydetti.

Lopez Obrador, ABD'nin 2. Dünya Savasi'ndan sonra Avrupa ülkelerine destek olduguna deginerek, "F. Kennedy, Latin Amerika için Ilerleme Ittifaki'ni kurdu ancak o zamandan beri baska bir yardim yapilmadi. ABD 2. Dünya Savasi'ndan sonra Avrupa'ya yardim etti." diye konustu.

Kaynak: AA