Mahir Ünal Sivas'ta STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mahir Ünal, Sivas’ta sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle bir araya geldi.

Mahir Ünal Sivas'ta STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Kahramanmaras milletvekili Mahir Ünal Sivas’ta sivil toplum kuruluslari ile bir araya geldi. Ünal burada yaptigi konusmada, farkli fikir ve görüslerin bir arada olmasinin önemine deginerek, “Biz 2022’den bu güne hep bir seyi dile getirdik. Bu toplumda en basinda Kürt meselesini ele alirken de Alevi meselesini ele alirken de yine bu toplumda yasayan dindarlarin sorunlarini ele alirken de geçtigimiz 20 yilda bir seyi öncelikledik. Dedik ki ‘insani yasat ki devlet yasasin’ çünkü insani yasatmadigimiz zaman insanin inanci, düsüncesi, etnik kimligi ne olursa olsun, siyasi görüsü ne olursa olsun önce insan demediginizde birlikte yasama tecrübesini intikaya ugratirsiniz. 20 yilin sonunda biz sizlerle Sivas’ta farkli görüslerden, farkli düsüncelerden, farkli kesimlerden ama Türkiye’de bin yildan beri bu topraklarda birlikte yasama tecrübesi ile harmanlanmis insanlar olarak bir çatinin altinda toplanabiliyorsak bu çok kiymetli bir sey” dedi.



“BERABERIZ, BIRLIKTEYIZ”

“Cumhurbaskanimizin deyimi ile hepimiz Türkiye ittifakinin parçalariyiz” diyen Ünal, “Seçim ittifaklari olabilir. Siyasi ittifaklar olabilir. Fakat öyle bir ittifak var ki bu ittifak Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi ayni vatanin, ayni bayragin, ayni devletin, ayni milletin, parçasi olmamizdan kaynaklanan ve bu devletin ali çikarlarini kendi çikarlari olarak gören kisaca her meselede Türkiye’nin yaninda duran herkesle beraber oldugumuz söylüyor. Çünkü asil mesele Türkiye söz konusu oldugunda bizim nerede durdugumuzdur. Mavi vatan söz konusu oldugunda nerede durdugumuzdur. Türkiye’nin sinir güvenligi söz konusu oldugunda nerede durdugumuzdur. Türkiye’nin toprak bütünlügü söz konusu oldugunda nerede durdugumuzdur. Türkiye’nin uluslararasi verdigi mücadelede nerede durdugumuzdur. Önemli olan budur. Eger mavi vatani saldirganlik olarak nitelendirebiliyorsa bir siyasi anlayis, bu siyasi anlayisla ilgili bir sorun vardir. Türkiye’nin mavi vatanla ilgili haklarini eger bir anlayis saldirganlik olarak nitelendiriyorsa, burada bir sorun vardir. Türkiye’nin 910 kilometrelik siniri ile ilgili sinir güvenligini saglamak, toprak bütünlügüne dönük saldirilari, sinir ötesinde gögüslemek, terörü Türkiye içinde degil de Türkiye disinda karsilamak, gögüslemek ve terörü kaynaginda kurutmak için verdigimiz mücadeleyi eger birileri anlamiyorsa bunu siyasetle izah etmemiz mümkün degildir. O yüzden biz sunu söylüyoruz. Türkiye’nin yaninda olan, yaninda duran herkesle, siyasi görüsü ne olursa olsun beraberiz, birlikteyiz” dedi.



“ARTIK DEVLET VATANDASIN, MILLETIN DEVLETI”

Ünal, artik devletin vatandasin ve milletin devleti oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

“Biz Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2003 yilinda, burada bulunan o dönemde milletvekili olan arkadaslarim bilir. 2003 yilinda bir milletvekili TBMM’nin içerisinde bulunan askeri garnizona sakalli olarak girdigi için restorandan çikarildi. 2003 yilinda. Bize diyorlar ki siz sürekli eskiden olanlari anlatiyorsunuz. Hayir biz sürekli eskide olanlari anlatmiyoruz. Biz diyoruz ki, dünü unutan gelecegi insa edemez. Dün yasananlari hatirlamazsak istikametimizi kaybederiz. Biz dünü unutursak tarih tekerrür eder. Bizler hangi görüsten olursak olalim ceberut devlet aklinin bu ülkede hiçbir görüs düsünce ayit etmeksizin, Kahramanmarasli olarak Abdürrahim Karakoç’un bir siiri ile hatirlatayim, bir siirini vardir ‘arzu hal diye’ , ‘Varmisti makama arzuhal için bey dedi yutkundu egdi basini. Biz azar yedi ki oldu o biçim, sey dedi yutkundu egdi basini.’ Vatandas devletin karsisinda azar yiyen, azar isiten ve yetmedi her hangi bir hak hukuk iddia edemezken biz hep birlikte bir seyi gerçeklestirdik. Artik devlet vatandasin milletin devleti.”

(Mert Taha Varol/IHA)
Kaynak: İHA