Lapseki'nin Kurtulusunun 99. Yil Dönümü Kutlandi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü törenle kutlandi.

Hükümet Konagi önünde düzenlenen törende Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya, Garnizon Komutani Albay Muammer Çoban ve Belediye Baskan Vekili Metin Yilmaz tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Sehit Hüseyin Çetin Imam Hatip Orta Okulu bahçesindeki programa geçildi.

Belediye Baskan Vekili Yilmaz, burada yaptigi konusmada, 99 yil önce bugün emperyalist güçlere ve onlarin is birlikçilerine unutamayacaklari bir dersi verildigini söyledi.

"Bugün 'ya istiklal, ya ölüm' diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yasayabilmesi için, sehadeti seçtikleri gündür" diyen Metin Yilmaz, "Bugün Lapseki'mizin gurur günüdür. Bugün Lapseki'mizin bayramidir. Hepimize kutlu olsun. Dünya tarihinin akisini degistiren ve bagimsizliga olan inancini bir kez daha ortaya koyan aziz milletimiz, Milli Mücadeledeki tüm imkansizliklara ragmen isgalcilere karsi canla basla mücadele etmistir. Türk milletinin 1919 yilinda Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde baslattigi istiklal mücadelesi dalga dalga sehirlere yayilmis, Çanakkale ruhu bir kez daha sehrimizde tecelli etmistir. Tutsakligi asla kabul etmeyen aziz milletimiz Çanakkale ruhu ile Milli Mücadele ruhunun harmanlandigi müstesna vatan parçasi Lapseki'mizde tarihin dönüm noktalarinda rol almistir." diye konustu.

Kaynak: AA