Frigya'da 250 Kisi Yürüyüs Etkinligine Katildi

Avrupa Hareketlilik Haftasi dolayisiyla Afyonkarahisar'daki tarihi Frig Vadisi'nde düzenlenen yürüyüs etkinligine 250 kisi katildi.

Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini köyü'ndeki yürüyüs etkinligine katilan 250 kisi, oyma kaya mezarlari, peribacalari ve magaralar arasinda yaklasik 10 kilometre doga yürüyüsü yapti.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Feyzullah Dereci, gazetecilere yaptigi açiklamada, Avrupa Hareketlik ve Spor Haftasi kapsaminda Afyonkarahisar'in yeni turizm gözdesi Ayazini köyünde yürüyüs etkinligi düzenlediklerini söyledi.

Etkinlige 250 kisinin üzerinde katilimcinin istirak ettigini dile getiren Dereci, söyle konustu:

"Bugün burada yaklasik 10 kilometrelik mesafeyi, katilimcilarimizla yürüyecegiz. Etkinligimiz biraz bizim için antrenman gibi olacak. Ilerleyen günlerde daha genis katilimli yürüyüs etkinlikleri yapacagiz. Hatta, 1000-1500 kisinin katilmasini planliyoruz. Amacimiz hem spor yapmak hem de Ayazini köyündeki tarih ve doga turizmine dikkat çekmek olacak."

Etkinlige katilan Serife Nur Balta ise yürüyüs etkinliginin çok güzel geçtigini vurgulayarak, "Ayazini köyüne arkadaslarimizla geldigimiz için bizim için çok eglenceliydi. Saglik için de yürümek geriyor. Etkinlige katildigim için çok mutluyum." diye konustu.

Nalin Ayaz da yürüyüs yapmayi çok sevdigini ve Ayazini köyündeki tarihi yapilara hayran kaldigini ifade etti.

Kaynak: AA