Adana'da Bir Kisi Tapulu Arazisinden Geçtigini Iddia Ettigi Yola Duvar Ördü

Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde bir kisi, tapulu arazisinden geçtigini ileri sürdügü yolu duvar örerek ulasima kapatti.

Onur Mahallesi'nde yasayan Murat Kiran (50), evinin bitisigindeki yola arazisinden geçtigini ileri sürerek yaklasik iki hafta önce duvar ördü. Kiran, duvarin üzerine izinsiz geçisleri engellemek için de kirik cam ve çiviler yerlestirdi.

Esi Vildan Kiran, gazetecilere, 335 metrekare tapulu arazilerinin 200 metrekaresinde evlerinin bulundugunu söyledi.

Arazilerinin 135 metrekaresinden ise yolun geçtigini savunan Kiran, uyusturucu ve alkol kullananlarin buraya gelmesi nedeniyle can güvenlikleri için duvar örerek önlem almak zorunda kaldiklarini belirtti.

Duvardan komsularinin rahatsiz oldugunu ifade eden Kiran, "Yolun geçtigi arazinin bize ait oldugunu bazi komsularimiz da biliyor. Belediye ile sorunumuzu çözemedik. Yolu kapatmamiz nedeniyle polis ve zabita ekiplerine sikayetler gidiyor. Bunun üzerine gelen ekipler elimizdeki belgelerle arazinin bizim oldugu anlasilinca bir islem yapmadan ayriliyor. Duvarin kaldirilmasi için yikim karari gönderildi. Esim de kararin iptali için mahkemeye basvurdu." diye konustu.

Sokakta evi bulunan Hüseyin Saldüz ise kendisi gibi birçok komsusunun magdur oldugunu aktardi.

Yolun diger girisine pazartesi ve sali günleri semt pazari kuruldugunu anlatan Saldüz, "Pazarin kuruldugu günler sokagimiza giris çikis tamamen kapaniyor. Belediyeye de durumu bildirdik ama simdiye kadar bir sonuç elde edilemedi." dedi.

Nazime Saldüz de hastalik ve yangin gibi acil durumlarda saglik veya itfaiye ekiplerinin araçlariyla sokaga girmesinin mümkün olmadigini vurguladi.

Kaynak: AA