Uluslararasi Adana Lezzet Festivali Heyecani Tüm Kenti Sardi

Adana Valisi Süleyman Elban, 8-10 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nde tüm atiklari kaynaginda ayristirilacagini ve festival boyunca sifir atik üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Uluslararasi Adana Lezzet Festivali Heyecani Tüm Kenti Sardi
Bu sene 8-10 Ekim tarihleri arasinda Merkez Park’ta “Cografya Lezzettir” temasiyla düzenlenecek 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali heyecani tüm kenti sardi. Kentteki kebapçilar, sirdancilar ve bici biciciler festivalin, islerini açmasini bekliyor.

Geçen sene pandemi nedeniyle online düzenlenen festivale bu sene yerli ve yabanci yaklasik 300 bin kisinin katilmasi bekleniyor.

"Çok fazla etkinligimiz var"

Adana Valisi Süleyman Elban, festivalle ilgili olarak Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Festivalde birçok etkinligin yer aldigini belirten Vali Elban, “Geçen yil dördüncüsünü yapacaktik ancak pandemi sartlari dolayisiyla bir kesintiye ugramamasi için online gerçeklestirdik. Ancak adi Adana Lezzet Festivali ve yemekler olunca onu tatmadan, kokusunu almadan festival tadinda festival olmuyor. Bu yil besincisini gerçeklestiriyoruz. Besincisini yaptigimiz festivalle ilgili çok fazla etkinligimiz var. Merkez Park’ta çok genis bir festival alanimiz var. Adana’nin kebabindan yöresel lezzetlerine, tatlilarindan sokak lezzetlerine her türlü mutfagiyla ilgili malzemelerin oldugu bir etkinlik alanimiz olacak. Büyük bir sahnemiz olacak. Orada açilislar, söylesiler ve yemek tanitimlari olacak. Onun disinda da sehrimizin degisik yerlerinde panellerimiz, söylesilerimiz ve seflerimizin yaptigi tanitimlar olacak” diye konustu.



"Pandemi önlemlerini aldik"

Festivale katilimin yogun olacagina dikkat çeken Elban, “Bir sayi kestiremiyoruz ama bir çok kisi gelecegini söylüyor. Önceki yillarda 200-300 bin kisi gelmis. Bu sene de benzer sayinin gelecegini tahmin ediyoruz. Çok fazla talep var. Bu yil birçok festival iptal edilmisti o nedenle Adana’ya gelecek kisi sayisinin çok olacagini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Festivalde pandemi önlemlerinin alindigini, gelen ziyaretçilere de sürekli önlemlerin hatirlatilacagini aktaran Vali Süleyman Elban, “Festivalde tabi bizim için en önemli önceliklerden birisi Adana’nin tanitilmasi ama bunlardan daha öncelikli olan insan sagligi. Pandemi dönemi henüz bitmis degil. Bu pandemi döneminde biz belli önlemler aldik. Sürekli uyarilarimiz olacak. Hazirlanan yemeklerde, programlarda pandemi kosullarina uyulmasiyla ilgili uyarilarimiz olacak” dedi.

Etkinligin ana temalarindan birinin de ‘Sifir atik’ oldugunu kaydeden Elban, festivalde çikacak tüm atiklarin yerinde ayristirilacagini belirterek, “Bu yil bizim etkinligimizde bir ilki de yapiyoruz. Etkinligimizin ana temalarindan birisi de ‘Sifir atik’. Etkinlik alanimizda sifir atik olusmasini arzu ediyoruz. Orada çikan tüm atiklari kaynaginda ayristiracagiz ve uygun sekilde o çikan atiklari degerlendirecegiz. Festival boyunca sifir atik üretmeyi düsünüyoruz” seklinde konustu
Kaynak: İHA