(Özel) Van'da Ikinci Ve Üçüncü Doz Asi Seferberligi

Van Il Saglik Müdürü Mahmut Sünnetçioglu, ikinci ve üçüncü doz asilamada istenilen düzeyde olmadiklarini ifade ederek, tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.

(Özel) Van'da Ikinci Ve Üçüncü Doz Asi Seferberligi
Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Dr. Adem Ergioguz ile birlikte stantlari gezen Van Il Saglik Müdürü Mahmut Sünnetçioglu, vatandaslari asi olmaya davet etti. Stantlarda asi olmak isteyen vatandaslara tesekkür eden Sünnetçioglu, bir vatandasin asisini yaptirdi. Daha sonra çalismalar hakkinda IHA muhabirine açiklamada bulunan Sünnetçioglu, birinci dozda yüzde 78’lerde olan Van’in maviyi yakaladigini ifade ederek, ikinci ve üçüncü dozda ise istenilen düzeyde olmadiklarini söyledi.

Ikinci ve üçüncü dozda turuncu olmanin yeterli olmadigini dile getiren Sünnetçioglu, “Bizim bir an önce sari ve maviye dönmemiz gerekiyor. Bu çerçevede ikinci ve üçüncü doz asisi gelen vatandaslarimizin mutlaka asilarini yapmalarini istiyoruz. Çünkü pandemide en önemli silahimiz asidir. Ondan sonra maske, toplu alanlardan uzak durmak, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Van Valiligi öncülügünde ilçe kaymakamlari, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslari ve muhtarlarin destegiyle birinci dozda iyi bir oran yakaladiklarinin altini çizen Sünnetçioglu, “Ayni basariyi ikinci ve üçüncü dozda yakalamak istiyoruz. Ne kadar çok asilama yaparsak; o kadar az hastamiz hastaneye yatacak, yogun bakimdaki hasta sayimiz azalacak. Onun için bütün vatandaslarimizi asi yapmaya davet ediyoruz. Bu noktada sehir merkezindeki her sokak ve caddede asi stantlarimiz var. Ilçe merkezlerinde yine öyle. Bunun yaninda mobil ekiplerimizle köylere, mezralara, yaylalara kadar gidiyoruz. Tek istegimiz vatandaslarimizin asi yapmasi. Yeter ki asi yapmayi istesinler. Biz nerede olursa olsun gidip asilarini yapacagiz. Tüm saglik personeli olarak vatandasimizin hizmetindeyiz. Vatandaslarimizi önemle asi yapmaya davet ediyoruz” diye konustu.

Asi olan vatandaslar ise bunun bir vatandaslik görevi oldugunu belirterek, herkesi asi olmaya davet etti.
Kaynak: İHA