Ordu Sahili Nostaljik Tramvay Ile Gezilebilecek

Ordu Büyüksehir Belediyesi, Altinordu ilçesinde sahil kesiminde turistik amaçli nostaljik tramvay projesi baslatti.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Türk yapimi ve çevreci anlayisla üretilen tramvay, nostaljik deneyim yasamak isteyen vatandaslarin kullanimi için Ordu sahilinde yerini aldi.

Sahile renk katacak, yerli ve yabanci turistlerin de ilgisini çekecek nostaljik tramvayin ilk test sürüsleri gerçeklestirildi.

Çift tarafli direksiyon sistemine sahip olan ve elektrikle çalisan tramvay, tek seferde 21 kisiyi agirlayacak. Teleferik alt istasyonu ile Atatürk rihtimi arasinda hizmet verecek tramvayin kalkis ve varis duraklari hariç, iki duragi daha bulunuyor.

Nostaljik tramvaydan yararlanmak isteyen Ordulular, "Ordum kart" ile binis saglayabilecek. Kartlari olmayanlar ise bilet alarak bu hizmeti kullanabilecek.

Pazar günü yapilacak açilisla tramvay sefer saatleri belli olacak. Açilisa özel ilk hafta vatandaslara ücretsiz hizmet verilecek.

Gün boyu hizmet vermesi planlanan tramvaya binis ücretleri yetiskinler için 2,5, ögrenciler için ise 2 lira olarak belirlendi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, "3 ay degil, 12 ay Ordu" hedefiyle sehir turizmine katki verecek elektrikli nostaljik tramvayi, Ordu'ya kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Güler, ilk etapta teleferik alt istasyonu ile rihtim arasinda seferlerine baslayacak tramvayin, Ordu'nun tanitimina da büyük katki saglayacagini vurgulayarak, "Kimimizin ilk kez bu heyecani tadacagi, kimimizin ise nostalji yasayacagi tramvayimiz ilimize hayirli olsun." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA