Gümüshane'nin Yüksekleri Beyaza Büründü

Gümüshane’de dün baslayan yagmur yagisi sabaha karsi yerini yüksek kesimlerde kar yagisina birakti ve yaylalar beyaz örtüyle kaplandi.

Gümüshane'nin Yüksekleri Beyaza Büründü
Birkaç gündür soguk ve yagisli havanin etkisi altinda bulunan Gümüshane’de yüksek zirveler yilin ilk kar yagisiyla beyaza büründü.

Denizden yüksekligi bin 800 metre ve üzeri olan yaylalarin neredeyse tamami beyaz örtüyle tanisirken yagis en fazla Kürtün ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Ilçeye bagli Çikrikdüzü, Güvende, Kazikbeli yaylalari kar altinda kalirken, Zigana daginin yüksek kesimleri ile Kostan dagi geçidi de kar yagisindan nasibini aldi.

Sehrin en yüksek noktasi olan 3 bin 331 metre rakimli Abdalmusa tepesi ile etegindeki Artabel Gölleri Tabiat Parki ve Zigana daginin yamacinda bulunan Limni Gölü Tabiat Parki da beyaz örtüyle tanisti.

Bazi noktalarda kar kalinliginin yer yer 5 santimetreye ulastigi ifade edilirken son Meteorolojik degerlendirmelere göre Gümüshane genelinde yagisli havanin bugün etkisini yitirecegi ve günesin yeniden yüzünü gösterecegi fakat yüksek kesimlerdeki kar örtüsü nedeniyle havalarin soguyacagi belirtiliyor.

Gece en düsük sicakligin yer yer sifirin altinda 2 dereceye ulastigi yüksek kesimlerde yagisin ardindan sabah kalktiklarinda beyaz örtüyle karsilasan çok sayida vatandas bu anlari ölümsüzlestirerek sosyal medya hesaplarindan paylasti.
Kaynak: İHA