Film Yapimcisi Ve Dizi Oyuncusundan Ordu'ya Okul Ve Z Kütüphane

Film ve dizi yapimcisi, hayirsever is insani Banu Akdeniz tarafindan, Ordu’nun Ünye ilçesinde Sehit Eren Bülbül adina Özel Egitim Anaokulu’nun ardindan Kumru ilçesine de Z kütüphane yaptirdi.

Film Yapimcisi Ve Dizi Oyuncusundan Ordu'ya Okul Ve Z Kütüphane
Kumru ilçesinde Sehit Nese Eryetim Imam Hatip Ortaokulu bünyesinde, Sehit Jandarma Onbasi Orkun Eyice adina yaptirilan Z kütüphanenin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis programinda bir konusma yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel, 22 Eylül 2021 Çarsamba günü Ünye ilçesinde açilisi yapilan Sehit Eren Bülbül Özel Egitim Anaokulu ile bugün gerçeklestirilen sehit Jandarma Uzman Onbasi Orkun Eyice adina yaptirilan kütüphanenin de yine hayirsever is insani, film ve dizi yapimcisi Banu Akdeniz’in destegi ile yapildigini belirterek, kendisine tesekkür etti.

Vali Sonel, ”Sevgili gençler bu topraklar kolay kazanilmadi. Nice sehitler verdik, nice analarin, babalarin, kardeslerin yürekleri yandi. O yüzden çok çalismamiz lazim. Sizlerin çok çalismasi gerekiyor. Bu ülkeye gelecekte daha güzel isler yapacaginiza inancim tam. Içinizden Banu Ablaniz gibi nice is insanlari çikacaktir. Geçmisimizi unutmayalim. Bulundugumuz cografyada ülkemiz yildiz gibi parlamakta. Bunu maalesef hazmedemeyen hem içten, hem distan hainler var. Dikkatli olacak, bu ülkeyi bize emanet edenleri unutmayacak, sahip çikacagiz” seklinde konustu.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu ise yaptigi konusmada, ”Ecdadimiz duvarlari kitaplarla dolu bir kütüphaneyi en kiymetli hazinelerden daha üstün tutmustur. Bizim kütüphanelerimiz ilim yolunda bir ömrü fikirle, yaziyla, mücadeleyle dolduran ecdadin, tiptan astronomiye, mühendislikten sosyal bilimlere bütün alanlarin en seçkin eserleriyle donatilmistir. Kütüphanemizi okulumuza, ilçemize kazandiran kiymetli hayirsever Banu Akdeniz hanimefendiye ve katilimlari için tüm misafirlerimize tesekkür ederim” dedi.



Banu Akdeniz: “Bir ülkeye ve topluma yapilacak en büyük yatirim egitimdir”

Z kütüphanenin yapimini gerçeklestiren is kadini Banu Akdeniz, Ordu’ya gelisinin çok anlamli oldugunu söyleyerek basladigi konusmasinda, “Bir ülkeye, bir topluma, bir bireye yapilacak en büyük yatirim egitimdir” dedi.

Akdeniz, söyle devam etti:

“Çünkü, gençlerimiz bizim gelecegimiz. Biz gelecegimizi sizlere emanet edecegiz. O yüzden okuyun, okumaktan vazgeçmeyin. Bu kütüphanenin açilmasina Orkun vesile oldu. Annesinin ve babasinin ellerinden öpüyorum. Çok güzel bir evlat yetistirmisler. Askla giydigi üniforma ile son nefesini verdi. Rabb’im mekânini cennet eylesin, sehadetini kabul etsin. Kütüphanemizin açilisi da hayirli, ugurlu olsun. Gençlerimize de insallah güzel bir miras birakmisizdir diye umut ediyorum. Sayin Valim size çok tesekkür ediyorum. Ben Ordu’ya ilk adim attigim andan itibaren her zaman yanimizdaydiniz, Rabb’im sizin varliginizi da eksik etmesin.”

Z kütüphane açilisina, kütüphaneye adi verilen Sehit Uzm. Onb. Orkun Eyice’nin annesi Sezer, babasi Ismail, kardesleri Oktay ve Emreh Eyice de katildi.



Sehit Jandarma Uzman Onbasi Orkun Eyice’nin ailesine ziyaret

Vali Tuncay Sonel ve Banu Akdeniz, Kumru Sehit Nese Eryetim Imam Hatip Ortaokulunda yaptirilan Z kütüphanesinin açilis programi öncesinde, 13 Agustos 2020 tarihinde Kocaeli’nin Körfez ilçesinde görev dönüsü meydana gelen trafik kazasinda yaralanan ve tedavi gördügü hastanede 6 Ekim 2020 tarihinde sehit olan Jandarma Uzman Onbasi Orkun Eyice’nin Kumru ilçesi Ergentürk Ballik Mahallesi’nde yasayan sehidin babasi Ismail ve annesi Sezer Eyice’yi evlerinde ziyaret etti. Ailenin acisini paylasarak, bassagligi dileginde bulundu ve taziyelerini iletti.
Kaynak: İHA