Erzurum Faydali Modelde Liderligini Korudu

Erzurum Faydali Model üretimi bazinda Bölge liderligini sürdürdü. Il Basvuru sayisi kaydinda Türkiye illeri siralamasinda 23’üncü sirada yer aldi. Ilden yapilan faydali model basvuru sayisinin bölge toplamindaki payi yüzde 28.20, ülke payi ise yüzde 0.76 olarak hesaplandi

Erzurum Faydali Modelde Liderligini Korudu
TÜRKPATENT Agustos Ayi Verileri

Türk Marka ve Patent Kurumu (TÜRKPATENT) Agustos 2021 dönemi iller faydali model basvuru sayisi dagilimini paylasti. Erzurum’dan Agustosta 1, bu yilin 8 ayinda ise 22 basvurunun gerçeklestirildigi bildirildi.

Erzurum’dan Ocak ayinda 4, Subat ayinda 6, Mart ayinda 3, Nisan ayinda 3, Mayis ayinda, Haziran ayinda 1, Temmuzda 3, Agustosta 1 basvuru gerçeklesti.

DOSIAD veri analizi

TÜRKPATENT verileri üzerinden DOSIAD tarafindan gerçeklestirilen analizlere göre, 2021 yilinin Agustos ayinda Erzurum’dan 1, KUDAKA Bölgesinden 1, Kuzeydogu Anadolu Bölgesinden 1, Dogu Anadolu Bölgesinden 3; 8 aylik kayitta ise Erzurum’dan 22, KUDAKA Bölgesinden 29, Kuzeydogu Anadolu’dan 34, Dogu Anadolu’dan ise 78 basvuru yapildi.

Erzurum’un Faydali Model Payi

Bu yilin Ocak - Agustos aylari düzeyinde Erzurum’dan gerçeklestirilen faydali model basvuru sayisi KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 75.86, Kuzeydogu Anadolu Istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 64,70, Dogu Anadolu Bölgesi illeri toplaminda yüzde 28.20, ülke toplaminda ise yüzde 0.76’lik pay gösterdi.

Bölge Illeri Dagilimi

Erzurum faydali model üretiminde bölgede lider il konumunu devam ettirdi. 8 aylik süreçte Dogu Anadolu Bölgesi illeri olan Erzurum’dan 22, Elazig’dan 14, Malatya’dan 16, Erzincan’dan 6, Van’dan 6, Tunceli’den 4, Bitlis’ten 3, Kars’tan 2, Agri’dan 2, Hakkari’den 1, Igdir’dan 1, Mus’tan 1 faydali model basvurusu yapildi. Bingöl ve Ardahan ise basvuru yapilmayan iller olarak kaydedildi

Türkiye Illeri Siralamasi

Erzurum 8 aylik dönemde faydali model basvuru sayisi bakimindan ülke illeri siralamasinda 23’üncü oldu. Faydali model basvuru sayisinin en yüksek oldugu iller; Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, İçel, Konya, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Adana, Denizli, Tokat, Sakarya, Tekirdag, Çanakkale, Kütahya, Eskisehir, Hatay, Erzurum, Sirnak ve Ordu olarak bildirildi.

Kaynak: İHA