Erzincan'da Yapimi Süren 'Akilli Hastane'nin Yüzde 70'I Tamamlandi

500 yatakli Erzincan Devlet Hastanesi, kentteki saglik merkezlerinde bulunmayan yeni bölümleriyle hastalara sifa dagitacak Il Saglik Müdürü Erkan Hirik: '2023'te açmayi planladigimiz hastanenin çevre illere de hizmet verebilecek kapasitede olmasini hedefliyoruz'.

BARIS YALÇINKAYA - Erzincan'da "akilli hastane" modeliyle insa edilen devlet hastanesi, kentteki saglik merkezlerinde bulunmayan yeni bölümleriyle hizmet verecek.

Karaagaç Mahallesi 13 Subat Caddesi'nde 2019'da "akilli hastane" modeliyle yapimina baslanan ve insaatinin yüzde 70'i tamamlanan 500 yatakli Erzincan Devlet Hastanesi, kentin yani sira Sivas, Tunceli, Bayburt, Gümüshane ve Giresun gibi çevre illerdeki hastalara hizmet vererek bölge hastanesi görevi üstlenecek.

Yapimi tamamlandiginda 13 ameliyathane, 80 poliklinik, 46 hasta kapasiteli yogun bakim servisinin yani sira kentteki hastanelerde bulunmayan nükleer tip merkezi, tüp bebek merkezi, PET-CT (pozitron emisyon tomografisi ve bilgisayarli tomografinin birlesiminden olusan görüntüleme cihazi), gama odalari, alerji testi, onkoloji merkezi, kemoterapi ve hiperbarik oksijen tedavi üniteleriyle de hastalara sifa dagitacak.

Insaatinda 369 izolatör kullanilan, 140 bin metrekare kapali alana sahip ve zemin alt kisminda otopark basta olmak üzere çesitli birimler için kullanilacak 3 katin yani sira zeminin üstünde 5 katli tasarlanan hastane binasinin, afet durumlarinda da kesintisiz saglik hizmeti sürdürmesi hedefleniyor.

Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, AA muhabirine, hastanenin çevre illere de hizmet verecegini belirtti.

Türkiye'nin özellikle Kovid-19 salgini sürecinde saglik altyapisinin ne kadar güçlü oldugunun ortaya çiktigini belirten Hirik, "2023'te açmayi planladigimiz hastanenin, çevre illere de hizmet verebilecek kapasitede olmasini hedefliyoruz." dedi.
Kaynak: AA