DSI, Dogu Karadeniz Bölgesi'ndeki Çalismalariyla Taskin Risklerini Azaltiyor

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Dogu Karadeniz'de yaptiklari çalismalarla derelerdeki taskin risklerini azalttiklarini bildirdi.



DSI'den yapilan açiklamaya göre, Dogu Karadeniz Bölgesi'nde dere islahlari büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda DSI, estetik ve emniyeti ön plana çikaran islah projeleriyle hem taskin risklerini azaltiyor hem de halkin can ve mal güvenligini sagliyor. Bu faaliyetlerde makineli çalismalar da önemli rol oynuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen DSI Genel Müdürü Yildiz, Dogu Karadeniz illerinde makineli çalismalarin belli periyotlar halinde devam ettigini bildirdi. Türkiye'nin en çok yagis alan bölgesi olan Dogu Karadeniz'de, makineli çalismalarla derelerdeki taskin risklerini azalttiklarini vurgulayan Yildiz, sunlari kaydetti:

"2021 yili içinde bugüne kadar toplamda 3 milyon 241 bin 791 metreküp kazi çalismasi, 112 bin 600 metreküp yükleme, 16 bin 922 metreküp tas tahkimat ve 2 milyon 373 bin 48 metreküp/kilometre tasima çalismasi yapilmistir. Ülkemizin her kösesinde oldugu gibi, Dogu Karadeniz illerimizde de makineli çalismalarimiz devam edecektir."

Kaynak: AA