Avustralya'da Son 24 Saatte 12 Kisi Daha Covid-19 Nedeniyle Hayatini Kaybetti

MELBOURNE -Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantina karsi mücadele sürerken, son 24 saatte 1795 kisi virüse yakalandi, 12 kisi de hayatini kaybetti.

Eyalet hükümetlerinden yapilan açiklamalara göre, Delta varyantinin etkisinden kurtulmak için tam kapanma uygulamasinin sürdügü, Yeni Güney Galler’de (NSW) 1043, Victoria’da 733, Baskent Bölgesi’nde (ACT) 19 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldu.

Ülkenin diger eyaletlerinde yaklasik bir yildir Kovid-19’dan can kaybi yasanmazken, son 24 saatte NSW’ 11, Victoria’da bir kisinin daha yasamini yitirdigi açiklandi.

Bugünkü can kayiplariyla birlikte Avustralya genelinde virüsten ölenlerin sayisi 1208’e çikti.

Avustralya’da Kovid-19’un ilk kaydedildigi 25 Ocak 2020’den bu yana virüse yakalananlarin sayisi bugünkü yeni vakalarla birlikte 93 bin 974’e çikarken, ülke genelindeki 19 bin 378 aktif vakadan 295’i yogun bakimda olmak üzere 1530 kisi hastanede tedavi görüyor.

- Avustralya çift doz Kovid-19 asili uluslararasi ögrencilere sinirlari açmaya hazirlaniyor

Avustralya Federal Hükümeti ve NSW Eyalet Hükümeti arasinda imzalanan anlasmaya göre, pilot bölge olarak seçilen Sydney’e, yilbasina kadar çift doz Kovid-19 asisi yaptiran 500 uluslararasi ögrenci gelecek.

Ülkede asilarin kullanimina karar veren Terapötik Ürünler Idaresi’nin onayladigi, Pfizer, AstraZeneca ve Moderna asilarinin iki dozunu da olan ve ögrenci vizesi sahiplerini kapsadigi açiklandi.

Program çerçevesinde ilk asamada alinacak ögrencilerin, Singapur, Hong Kong, Malezya, Japonya, Tayland ve ABD gibi ülkelerden gelecegi belirtildi.

Eyaletteki asi oranlari arttikça pilot uygulamanin genisleyecegini vurgulayan NSW Basbakan Yardimcisi John Barilaro, "NSW'nin, uluslararasi ögrencilerin kiyilarimiza dönüsüne öncülük etmesinden gurur duyuyorum." ifadelerini kullandi.

- Yeni Zelanda’da 10 kisi Kovid-19 yakalandi

Yeni Zelanda Saglik Bakanligi, son 24 saatte biri ülkeye dönen olmak üzere 9 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldugunu açikladi.

Saglik Bakanliginin istatistiklerine göre, ülkedeki 256 aktif vakadan 3’ü yogun bakimda olmak üzere 11’inin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Yeni Zelanda'da, bugüne kadar 4 bin 144 Kovid-19 vakasi kaydedilirken virüse yakalananlardan 27’si hayatini kaybetti.

Kaynak: AA