Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a Gönderdigi Bomba Yüklü IHA Imha Edildi

Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan liderligindeki Arap koalisyonu, Iran destekli Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdigi bomba yüklü bir insansiz hava aracinin (IHA) imha edildigini duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'nin haberine göre, koalisyon güçlerinden yapilan yazili açiklamada, Husilerin, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Hamis Musayt kentine bomba yüklü IHA ile saldiri girisiminde bulundugu belirtildi.

Söz konusu IHA'nin etkisiz hale getirildigi aktarilan açiklamada, sivilleri ve sivillerin yasadigi bölgeleri hedef alan tüm düsmanca girisimlerin engellendigi vurgulandi.

Arap Koalisyonu daha önce yaptigi açiklamalarda da Husiler tarafindan gönderilen 4 bomba yüklü IHA'nin imha edildigini duyurmustu.

Husilerden ise konuya iliskin herhangi bir açiklama yapilmadi.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA