Antalya'da Alara Çayi'na 4 Bin Adet Kirmizi Benekli Alabalik Birakildi

Doga Koruma Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan tutulan anaçlarin DKMP İçel Çamliyayla Bahçe Alabalik Üretme ve Yetistirme Istasyonunda yetistirilen 4 bin kirmizi benekli alabalik yavrusu, Alara Çayi’na birakildi.

Antalya'da Alara Çayi'na 4 Bin Adet Kirmizi Benekli Alabalik Birakildi
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan 2006 yilinda baslatilan “Dogal Alabalik Yetistirilmesi ve Ormaniçi Sularin Baliklandirilmasi” Projesi kapsaminda, Alara Çayi’ndan 2020 yilinda alinan damizlik kirmizi benekli dogal alabaliklar DKMP İçel Çamliyayla Bahçe Alabalik Üretme ve Yetistirme Istasyonu’na götürüldü. Istasyonda üretilen 4 bin adet kirmizi benekli dogal alabalik yavrulari Alara Çayi’na birakildi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 6. Bölge Müdürlügü Antalya Sube Müdürlügü tarafindan Alara Çayi’nda popülasyonu artirmak amaciyla düzenlenen etkinlige katilan Gündogmus Kaymakami Hamza Özbilgi, "Antalya Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü tarafindan ilçemiz Alara Çayi’nda popülasyonu arttirmak için toplanan anaç kirmizi benekli baliklardan üretilen 4 bin adet yavru baliklar dogal ortama birakildi" dedi.

Özbilgi, “Biz dogasever ve idareciler olarak vatandaslarimizi bilgilendirme ve bilinçlendirme çalismalarina agirlik veriyoruz. Bu baliklarimizin hiçbir sekilde kaçak avlanmamalari ve baliklara zarar verilmemesi noktasinda vatandaslarimizdan hassasiyet bekliyoruz” uyarisinda bulundu.

Bölgede alabalik avinin yasaklandigi ve ilçe jandarma komutanligi, tarim ilçe müdürlügü ve DKMP sefligi tarafindan kontrollerin sikistirildigi bildirildi.

Program, Gündogmus Kaymakami Hamza Özbilgi, Ilçe Emniyet Amiri Komiser Yusuf Yildiz, Akseki DKMP Sefi Mestan Hisarkaya, Tarsus DKMP Sefi Özlem Kökçü, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Mustafa Üstündag, Ortakonus Mahalle Muhtari Isa Boz, Orman Muhafaza Memurlari, saha bekçileri ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA