Altinordu'da Z Kusagi Vadisi Projesi Sürüyor

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan 9 bin metrekare alan üzerine insa edilecek olan ve çalismalari süren ’Z Kusagi Vadisi’ projesinin kisa sürede tamamlanarak, hizmete açilmasi hedefleniyor.

Altinordu'da Z Kusagi Vadisi Projesi Sürüyor
Altinordu Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek olan, kenti güçlendirecek, gençlerin, kadinlarin, yerli ve yabanci her kesimden insanin ilgilenecegi ‘Z Kusagi Vadisi’ projesi kapsaminda, Okullar caddesi araç trafigine kapatilarak yayalastirilacak. Belediye tarafindan hayata geçirilen çalisma ile yaklasik 9 bin metrekare alanda yesil alanlari, meydanlari, havuzlari, çesmeleri, oturma gruplari, engelli sarj istasyonu, saat kulesi, yürüyüs ve engelli rampasi bulunan yaya yolu ve dikey bahçesiyle hayata geçirilecek Z Kusagi Vadisi kentin potansiyelini arttiracak. Proje kapsaminda belediye, mevcut 280 metrekare olan yesil alani, yapilacak çalismayla 2 bin 700 metrekareye çikartacak ve alan agaçlarda donatilacak. 3 adet de meydanin bulundugu projede kapsaminda, dogal tas, kestane agaci gibi yerli malzeme kullanimina özen gösterilecek. Z Kusagi Vadisi proje alani içerisinde ayrica, Altinordu Belediyesi tarafindan gençler, kadinlar, engelliler ve tüm kesime hitap eden çesitli merkezler de yer aliyor.

"Insanlarimiz burada dinlenip huzur bulacaklar"

Çalismalarin devam ettigi sosyal dönüsüm projesi Z Kusagi Vadisi ile ilgili açiklamalarda bulunan Altinordu Belediye Baskani Baskan Askin Tören, “Göreve geldigimiz günden bu yana eksiksiz sürdürdügümüz klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçerek ’vizyonu dünya kenti Altinordu’ hedefimiz dogrultusunda sehrimize deger katacak projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Biz, bu sehirde hayat var diyoruz ve sanatiyla, kültürüyle, turizmiyle gelecegini yeniden sekillendiren, hayat boyu ögrenme çerçevesinde egitime katki sunan, yesili ve sporu da ihmal etmeyen, yaslisi, genci, kadini, erkegi, engelli ve ihtiyaç sahipleri ayirt etmeden tüm kesimleriyle bir ve beraber olacaklari projemizle insanlarimiz yerinde dinlenecekler ve huzur bulacaklar” dedi.



Asfalt yerine yesil alan olacak

Proje ile asfalti söküp agaç diktiklerini söyleyen Baskan Tören, “Yesil Altinordu kimligini güçlendirecek sekilde asfalti söküyor agaç dikiyoruz. Bünyesinde barindirdigi bütünleyici kurumlariyla tüm kusaklarin kendilerini bulacaklari bu eseri kisa sürede sehrimizin hizmetine sunmaya hazirlaniyoruz. Yasanabilir, modern ve marka bir sehir hedefiyle canla basla çalisiyor, vizyonu dünya kenti Altinordu hedefimize emin adimlarla ilerliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA