Ahlatli Ögrencilerden Mektup Arkadasligi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki ögrenciler, Cittaslow Sunday etkinligi kapsaminda kendileri gibi sakin sehir unvanina sahip sehirlerdekilerle mektup arkadasligi kurdu.

Ahlatli Ögrencilerden Mektup Arkadasligi
Türkiye’nin Cittaslow ‘Sakin Sehir’ unvanina sahip ilçelerinden biri olan Ahlat’ta kaymakamlik ve belediye organizasyonuyla olusturulan etkinlik kapsaminda ilçedeki ögrenciler, günümüzde unutulmaya yüz tutmus iletisim araci olan mektubu yeniden hayata geçirmek, ögrencilerin sosyal medya bagimliligini azaltmak, sosyallesmelerini saglamak ve özgüvenlerini artirmak amaciyla kendileri gibi sakin sehirlerde yasayan akranlarina mektup yazdi. Ahlat Belediyesinde bir araya gelen ögrenciler mektup arkadaslarina yazdiklari mektuplari belediyeye teslim etti. Yazilan mektuplar Ahlat Belediyesinin araciligiyla Türkiye’nin diger sakin sehirlerinde bulunan ögrencilerin adreslerine postalanacak. Ahlat Belediyesinde düzenlenen mektup yazma etkinligine katilan Ahlat Kaymakami Fikret Dag ve Ahlat Belediye Baskani Abdualim Mümtaz Çoban, ögrencilere çesitli hediyeler dagitti.

Mektup yazan Yunus Ensari Ortaokulu ögrencilerinden Zeynep Akgün, “Sakin bir sehir olan Ahlat’ta yasiyorum. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yasayan Egemen arkadasima mektup göndermekteyim. Ahlat’in güzelliklerini ve kendimi tanittim. Bende en yakin zamanda Egemen’den mektup bekliyorum” dedi.

Ögrenci Mustafa Bildirici de, “Sakin bir sehir olan Ahlat’tan yine sakin bir sehir olan Sakarya’nin Tarakli ilçesinde yasayan Irem arkadasima mektup yaziyorum ve ondan da mektup bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA