30 Günlük Bebeklerine Covid-19 Asisi Yapildigini Ileri Süren Aileden Suç Duyurusu

Bebeklere yanlislikla korona virüsü asisi yapildigini ifade eden Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün gelen tepkiler üzerine bu hatanin bir kez yapildigi ve ailenin konu hakkinda bilgilendirildigini söylemesinin ardindan Izmir’de bir aile, yaklasik 3 ay önce 1 aylik bebeklerine Hepatit-B asisi yerine Biontech Covid-19 asisi yapildigini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Izmir’de 1 Temmuz 2021 tarihinde, 1 aylik bebege yeni dogan asi takvimine göre 30’uncu günde yapilmasi gereken Hepatit-B asisi yerine, bir aile hekimligi biriminde yanlislikla Biontech Covid-19 asisi yapildigi iddiasina iliskin, bebegin ailesinin suç duyurusunda bulundugu ögrenildi. Ailenin avukati Dilek Güzel, yaptigi yazili açiklamada, “2-3 saat kadar sonra, müvekkillerimin evine gelinerek bebege Hepatit-B asisi yerine yanlislikla Biontech (Covid-19 asisi) uygulandigi, bebegin acil olarak hastaneye götürülmesi” gerektiginin söylendigini aktardi.

Kusuru ve ihmali bulunanlar hakkinda suç duyurusunda bulunuldu

Yapilan bilgilendirmenin ardindan bebegin Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürüldügünü ve hastanede bir hafta süresince takip edildigini belirten Güzel sunlari söyledi:

“Bebegin düzenli olarak kan sayimi, kontrolleri yapilmakta olup bu kontrollerin ne kadar sürecegi, asidan kaynakli kalici bir sorun yasanip yasanmayacaginin belli olmadigi müvekkillerime söylenmektedir. Tibbi müdahalenin hukuka ve meslek kurallarina aykiri olarak, gerekli özen gösterilmeksizin yapilmasinda kusur ve ihmali bulunanlar hakkinda gerekli sorusturmanin yapilarak cezalandirilmalarini talep ettik. Bebege bu islemi yapanlarla ilgili yasal süreç baslattik."
Kaynak: İHA