Rusya'daki Elbruz Dagi'nda 19 Dagci Mahsur Kaldi Açiklamasi 1 Ölü

Rusya’nin ve Kafkaslarin en yüksek dagi olan Elbruz’un zirvesinde 19 dagcinin mahsur kaldigi ve 1 kisinin donarak hayatini kaybettigi aktarildi.



Rusya’nin ve Kafkaslarin en yüksek dagi olan Elbruz Dagi’nda 19 kisilik bir dagci grubunun mahsur kaldigi aktarildi. Gruptan 3 dagci TSI 20:47’de dagin eteklerine inerek telefonla yetkililerden yardim istedi. Bunun üzerine Rusya Acil Durumlar Bakanliginin Kabardey-Balkar Ofisi tarafindan olusturulan ekiplerle birlikte Elbruz Dagi’nda arama tarama çalismalari baslatildi. Rus basininda yer alan haberlerde, yardim isteyen 3 dagcinin ekipler tarafindan kurtarildigi, kurtarilan dagcilardan alinan bilgiler dogrultusunda arama çalismalarinin dagin 5 bin 400 metre yüksekligine yogunlastirildigi ifade edildi.

1 kisinin cansiz bedenine ulasildi

Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, dagin 5 bin 400 metre yüksekligine küçük bir kurtarma ekibinin ulastigi bildirilerek, 1 kisinin cansiz bedenine ulasildigi aktarildi. Grubun geri kalanina ulasilmasi için çalismalarin sürdügü fakat -20 derece soguk ve saatte 40 kilometre hiza ulasan kar firtinasi nedeniyle arama çalismalarin zorlastigi ifade edildi. Görüs mesafesinin 1 metreye kadar düstügü de belirtilirken, tespit edilen cesedin dagin zirvesinde oldugu diger kisilere ulasilmasi için de yogun çaba sarf edildigi aktarildi.
Kaynak: İHA